برای مشاهده مشخصات هر استان بر روی ناحیه مربوط به آن در نقشه کلیک کنید

معرفی وبلاگ
تـنـیـده یـاد تـو در تــار و پــودم مـیـهـن ای مـیـهــن/ بـود لـبـریـز از عـشـقـت وجـودم میهن ای میهن/... *ضمن تشکر از بازدید شما کاربر گرامی، امید است توانسته باشیم ذره ای از زیباییهای تمام نشدنی میهن عزیزمان ایران را در این وبلاگ نشان دهیم. راهنمایی های شما بزرگواران، چراغ هدایتگر ما خواهد بود.*
صفحه ها
دسته بندی موضوعی
آرشیو
لینک دوستان
سایت های منبع و مرتبط
لوگوها











كد لوگوي میهن ما

ابزارها و برنامه ها






Google

در وبلاگ میهن ما
در كل اينترنت

تماس با ما

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 12378954
تعداد نوشته ها : 714
تعداد نظرات : 19

PageRank Checking Icon

آذربایجان شرقی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
آذربایجان غربی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اردبیل
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اصفهان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
ایلام
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
بوشهر
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
تهران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
چهارمحال و بختیاری
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان جنوبی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان رضوی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان شمالی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خوزستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
زنجان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سمنان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سیستان و بلوچستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
فارس
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قزوین
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قم
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کردستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمانشاه
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کهکیلویه و بویراحمد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گلستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گیلان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
لرستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مازندران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مرکزی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
هرمزگان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
همدان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
یزد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما

ابزار هدایت به بالای صفحه

اسلایدر


مترجم سایت


گليم بافي در اين استان بيشتر توسط زنان و دختران عشاير و روستايي و در بيشتر مناطق استان بافته مي شود. سابقه گليم بافي در اين استان بسيار طولاني و شباهت زيادي به گليم بافي در استان فارس دارد. از مراكز مهم گليم بافي مي توان موردراز عليا، موردراز سفلي، گنجه كان، يوسف آباد، سپيدار و تنگ سرخ در نزديك ياسوج و منطقه سادات محمودي در 105 كيلومتري ياسوج را نام برد. منطقه مهم ديگر توليد گليم منطقه "بهمني" سردسير از توابع دهدشت واقع در 250 كيلومتري ياسوج را نام برد. منطقه مهم ديگر توليد گليم منطقه دوگنبدان نيز در نقاطي مانند سربيشه، بيد زرد، دره پلنگي بافت گليم رواج دارد. در بي بي حكيمه در 85 كيلومتري دو گنبدان كه منطقه اي عشايري است، بافت گليم از رونق ويژه اي برخوردار است. نقوش بكار رفته در گليم هاي عشايري استان كهگيلويه و بوير احمد بسيار متنوع است كه از ميان آنها مي توان به نقش شانه يا شونه اشاره كرد. اين نقش در اكثر نقاط استان در بافت گليم بكار مي رود ولي در هر منطقه با منطقه ديگر متفاوت است.
 

نقش لوزي: نقشايه ديگري است كه در گليم هاي عشاير استان ديده مي شود. تنوع رنگ آميزي و تنوع نقش لوزي در مناطق توليد گليم، بويژه در مناطق سادات محمودي بسيار چشم گير است.
 

نقش آغاجري: يكي ديگر از نقوش رايج در گليم اين استان است كه هميشه در تركيب بندي افقي به كار مي رود احتمال دارد بدليل مجاورت عشاير اين استان با عشاير قشقايي اين نقش از گليم هاي آنها اقتباس شده باشد.

نقش چهارپر:
از نقوش بسيار جالب گليم هاي اين منطقه است كه معمولاً بصورت تك گل هاي مجزا از يكديگر در تركيب بندي هاي افقي و لوزي ديده مي شود.


نقش خراساني: اين نقش كه معمولاً در تركيب بندي افقي گليم هاي عشايري به كار مي رود به دو شكل متفاوت مشاهده شده است.

نقش چنگ: نقش زيبايي است كه زينت بخش بسياري از گليم هاي منطقه است و اغلب درتركيب بندي لوزي مشاهده مي شود. ديگر نقوش بكار رفته در گليم هاي اين خطه عبارتند از: نقش پرنده ، نقش دانه بيگي، نقش گل تهراني و نقش في البداهه. حاشيه گليم هاي استان كهگيلويه و بوير احمد بسيار ساده است و تنوع كمتري در آن ديده مي شود . معروف ترين حاشيه ها عبارتند از: حاشيه خراساني، حاشيه هفت و هشت، حاشيه كتابي و حاشيه بندروي.

Share

از بافته هايي است كه در بيشتر نقاط روستايي و عشايري استان كهگيلويه و بوير احمد رواج دارد . اين محصول سبك و ارزان و وسيله مناسبي براي عشاير كوچنده جهت زير انداز، رو انداز، رختخواب پيچ محسوب مي شود. در قديم از اين بافته براي پوشش روي كرسي ها استفاده مي كردند . نقوش جاجيم هاي كهگيلويه و بوير احمد متنوع و زيبا هستند و از آن ميان مي توان به نقش ماريو، نقش خشت، نقش آغاجري، نقش لوزي و نقش ماشوركش اشاره كرد. در سالهاي اخير توليد جام جيم بسيار كاهش يافته است. عشاير منطقه جاجيم مورد نياز خود را از شهرهاي شيراز ، بهبهان خريداري مي كنند. البته در بعضي از سياه چادرها و منازل نمونه هاي قديمي آن هنوز وجود دارد و در بعضي مناطق كم و بيش توليد جاجيم انجام مي شود . از جمله در منطقه « كاكون » كه جاجيم هاي زيبايي دارد. بافت جاجيم با دستگاه چهار وردي است كه از دو تير چوبي به طول حدود 110 سانتيمتر ( كه به موازات يكديگر و به فاصله حدود 7 متر بوسيله چهار ميخ چوبي بر روي زميني محكم شده اند) انجام مي شود. اين وسيله، امكان توليد دو قطعه جاجيم با عرض حدود 75 و طول نزديك به 3 متر را ميسر مي سازد انجام مي شود. قطعات بافته شده از طرف طول به يكديگر دوخته شده و جاجيمي به طول 5 متر و عرض 2 متر بدست مي آيد.

Share

اين هنر اكنون در شهر ياسوج رواج دارد . مواد اوليه مورد مصرف نمدمالان پشم گوسفند است. توليد‌كنندگان اين پشم را مستقيماً از ايلات و عشاير تأمين مي كنند. فرآورده‌هايي كه توليد مي‌شوند شامل نمد زيرانداز و پالتوي بعدي است كه بيش تر توليدات شامل نمد زيرانداز است.

Share

توبره: توبره يا به گويش محلي عشاير كهگيلويه و بوير احمد توربه كيف مستطيل شكل زيبايي است كه ابعاد آن 60 × 50 سانتيمتر است و دختران ايل به عنوان جهيزيه آن را به خانه شوهر مي برند. اين دستباف، مصرف شخصي و خانگي دارد و زنان عشاير از آن براي حمل علفهاي چيده شده از كوه و دشت براي گوسفندان استفاده مي كنند. اين بافته كيف مانند بوسيله دسته هايي كه در طرفين آن قرار دارد به روي دوش حمل مي شود. از اين جهت حمل آن بسيار آسان و دستها هنگام حركت آزاد مي باشند. در قسمت بالا و سمت رويي توبره، شكافهايي وجود دارد و در پشت توبره و در همان ارتفاع نوارهاي بافته شده باريكي از جنس پشم و منطبق با شكاف هاي قسمت رويي ديده مي شود. حلقه هاي بكار رفته در داخل شكاف ها بطرف جلو كشيده شده و زنجيروار در يكديگر فرو رفته و حلقه آخر بوسيله تكه طناب كوتاهي كه به انتهاي توبره وصل است، گره مي خورد . توبره دستبافتي است متناسب با شرايط زندگي عشاير نواحي منطقه كه در زندگي روزمره آنها كاربرد فراواني دارد. نقوش رايج در توبره بيشتر به دو شكل گل توبره اي و گل آدمي مي باشد.
 

آئينه دان يا چنته: اين دستباف در هر خانه و سياه چادري به چشم مي خورد. كيفي دسته بلند است كه جهت وسايل شخصي زنان و نگهداري قرآن و آينه كاربرد دارد. بافت چنته و مواد بكار رفته در بافت آن گاهي شبيه به گليم و گاهي شبيه قالي و يا هر دو مي باشد. به اين معني كه يك چنته ممكن است هر دو روي آن گليم بافت و يا قالي بافت يا يك روي آن گليم بافت و روي ديگر به شيوه قالي بافته شده باشد. نقوش معمول در چنته همان نقوش فرش ها و گليم ها، ولي در ابعاد كوچكتر مي باشد.
 

نمكدان: اين محصول كاملاً عشايري است كه در گذشته براي نگهداري نمك و حمل آن استفاده مي شده است و در حال حاضر چندان كاربردي در زندگي آنان ندارد. البته هنوز هم نمونه هايي از آن در ميان عشاير كوچرو ديده مي شود. وسايل بافت نمكدان همان وسايل بافت گليم و قالي است و مواد اوليه آن مخلوط مو و پشم است. نقوش نمكدان ها معمولاً از چند رديف لوزي هاي كوچك و رنگارنگ كه به صورت متناوب با نوارهاي رنگي قرار گرفته اند، تشكيل مي شود.
 
خورجين: خورجين بافته اي عشايري است كه جهت حمل آذوقه بر پشت چهارپايان مورد استفاده قرار مي گيرد. شكل كلي خورجين شبيه به دو كيسه متصل بهم است و بافت آن مانند گليم داراي پود پشمي و تار پنبه اي است. در ميان خورجين هاي قديمي، خورجين هايي با بافت مشابه قالي نيز ديده مي شود كه بنظر مي رسد بيشتر جنبه تزئيني داشته باشند، چرا كه بعلت سنگيني وزن قالي بعيد مي نمايد كه بتوان در حمل و نقل مورد استفاده واقع شود.

سفره: از بافت هاي عشايري است كه ابعاد تقريبي آن 170 × 150 سانتيمتر مي باشد. زنان عشاير از سفره به هنگام پخت نان استفاده مي كنند و چانه هاي خمير نان را روي آن مي چينند. تار سفره مخلوطي از مو و پشم و پود آن از پشم سفيد بوده و جهت ايجاد نقوش از پشم رنگي استفاده مي شود. البته در سالهاي اخير براي بافت سفره از نخ پنبه اي به عنوان تار و زمينه و از كامواي رنگي به منظور پود استفاده مي شود. زمينه سفره سفيد رنگ با نقوش ساده و مجزا از يكديگر بوده و نقوش به وسيله حاشيه هاي زيبايي از يكديگر مجزا مي شوند. در واقع پشتي قالي يا گليم مربع شكلي است كه توسط سراجان شهرهاي شيراز و كازرون تبديل به پشتي مي شود. جنس پشتي همان جنس قالي يا گليم است. گاهي اوقات هر دو روي پشتي از جنس قالي يا گليم و پاره اي اوقات قسمت رويه پشتي قالي بافت و قسمت پشت آن گليم بافت مي باشد. ابعاد تقريبي آن 70 × 75 يا 70 × 70 سانتي متر است و نقوش رايج اين محصول همان نقوشي است كه در فرش ها و گليم ها بكار مي روند با اين تفاوت كه ابعاد پشتي كوچكتر از قالي گليم است.
 

حور ( خور) يا جوال: عشاير كهگيلويه و بوير احمد از حور يا به گويش محلي خور جهت حمل و نقل مواد مورد نياز خود مانند كاه، بذر، آذوقه  استفاده مي كنند  حور بافتي شبيه به گليم دارد و با همان ابزار كار گليم بافي بافته مي شود. حور بافته اي مربعي شكل با اندازه 5/1 ×5/1 مي باشد كه از دو بخش مساوي تشكيل شده است. بخش رويي خور نقوش متنوعي دارد و قسمت پشت حور داراي نقوش كمتر و راه راه است. پس از بافت مربع به منظور تهيه حور يا جوال، مربع بافته شده از وسط تا شده و اطراف آن دوخته مي شود تا به شكل كيسه درآيد. در سمت رويه و پشت آن دو دسته از جنس مو و پشم مخلوط تعبيه مي شود تا جهت حمل و نقل و جابجايي حور مورد استفاده واقع شود. نقش " بگم " رايج ترين نقشي است كه در حورهاي بافته شده عشاير كهگيلويه و بوير احمد بكار مي رود.
 

جانماز (سجاده): عشاير كهگيلويه و بويراحمد جهت نمازگزاردن محصولي توليد مي كنند كه در واقع گليم كوچكي است كه تار آن از موي بز و پشم و پود آن از پشم است. آنها معتقد هستند كه عبادت كردن برسجاده بافته شده از كرك شتر سنت پيامبر اسلام(ص) بوده است و ثواب فراوان دارد. از اينرو معمولاً حاشيه جانماز ها را با پشم گوسفند و زمينه مركزي آن را با كرك شتر مي بافند. جانماز بافته اي ساده و بدون نقش است كه با حاشيه اي در اطراف محدود مي شود.
 
شله يا آلاتي: اين محصول بيشتر از پارچه هاي فرسوده بويژه از لباس سنتي زنان ( كه دامني بسيار گشاد و بلند داشته و در دوخت آن 12 تا 15 متر پارچه مصرف مي شود ) استفاده مي شود. پس از شستن پارچه هاي فرسوده، آنها را به پهناي يك انگشت رشته، رشته كرده و بوسيله پرده مي تابانند و از رشته هاي تابيده شده محصولات راه راه و زيبايي مي بافند كه به مصرف زيرانداز مي رسد.

جل: عشاير جهت پوشاندن چهارپايان خصوصاً اسب و الاغ از اين بافته استفاده مي كنند. بافت جل شبيه به گليم و بسيار ساده است. جهت بافت اين محصول ساده و بدون نقش در گذشته از پشم استفاده مي شد، ولي در حال حاضر بيشتر نخ پنبه اي به مصرف مي رسد. بندرت ديده شده است كه روي جل ها سوزندوزي هندسي انجام شود. اين نوع جل از يك طرف داراي نقش و يك رويه است.


سياه چادر:
سياه چادر نوعي مسكن متحرك و سنتي است كه مختص عشاير كوچ رو مي باشد. عشاير كهگيلويه و بوير احمد به اين مسكن "بهون" مي گويند. سياه چادر از موي بز و بوسيله زنان بافته مي شود و به دو نوع تابستاني و زمستاني تقسيم مي گردد . عشاير به علت زندگي متحرك ناگزير از زندگي در سياه چادر هستند. چرا كه داراي ويژگيهايي است كه با شيوه زندگي آنها كاملاً هماهنگ و متناسب است:

_ وزن و اندازه مناسبي جهت حمل و نقل توسط چهار پايان و راههاي صعب العبور دارد.
_ جمع آوري و بر پا ساختن آن به سهولت انجام مي گيرد.
_ در مقابل تغييرات آب و هوايي ( باد، باران و آفتاب ) مقاوم است.
_ تهيه و توليد آن توسط افراد خانوار امكان پذير است.
سنت بافت چادر از موي بز سابقه اي ديرينه دارد اين سنت تا به امروز بي هيچ تغييري ادامه يافته است . بافت سياه چادر توسط عشاير استان كهگيلويه و بوير احمد در بيشتر نقاط اين استان رايج است . اين محصول صرفاً به منظور رفع نيازمنديهاي محلي انجام مي گيرد . سياه چادرهاي عشاير استان كهگيلويه و بوير احمد به دو صورت "بهون" (چادر زمستاني) و "گرمه" (چادر تابستاني) است.
 

طناب: از آنجائيكه طناب در زندگي عشاير كهگيلويه و بوير احمد نقش مهمي دارد و استفاده از آن براي انجام كارهاي مختلف روزانه ضروري است، زنان عشاير كهكيلويه و بوير احمد با استفاده از مو يا پشم تابيده شده طنابهايي مي بافند كه مصارف گوناگون دارد : در برپايي سياه چادر، مهار گوسفندان، محكم كردن ابزار كشاورزي. نوعي از طناب كه براي مهار چهارپايان استفاده مي شود گيس بافت است كه در انتهاي آن يك حلقه جادكمه اي مانند متصل است ودر صورت لزوم پاي چهارپايان را درون حلقه جاي داده با يك ميخ چوبي به زمين محكم مي كنند. نوع ديگر طناب كه جهت مهار گوسفندان بكار مي رود از يك رشته اصلي به طول تقريبي دو متر و يك حلقه متصل به انتهاي آنان تشكيل شده است به اين رشته اصلي كه گيس بافت است حلقه هايي متصل است كه در موقع لزوم حلقه ها از سر گوسفندان گذرانده مي شود و حلقه انتهايي رشته اصلي كه قابل تنگ و گشاد شدن است به ميخ چوبي محكم مي شود. اين نوع طناب مخصوص مهار گوسفندان است و نقوش رايج اين محصول همان نقوشي است كه در فرش ها و گليم ها بكار مي روند با اين تفاوت كه ابعاد پشتي كوچكتر از قالي گليم است.

گچمه بافي: گچمه‏بافي كه از صنايع دستي انحصاري كهگيلويه و بويراحمد است، هنري مركب از گليم و قالي است كه در زمينه گليم و با گلهاي قاليچه‏اي بافته مي‏شود. در بافت گچمه از پود استفاده نمي‏شود، بلكه از خامه‏اي كه در بافت گليم به كار مي‏رود بهره مي‏گيرند. بعد از چله‏كشي، در حاشيه و نقشه آن از بافت قالي استفاده مي‏شود و به صورت برجسته بافته مي‏شود. عشاير كهگيلويه و بويراحمد از گچمه براي زيرانداز و تزئين چادرها و خانه‏هاي خود استفاده مي‏كنند. اين صنعت دستي از نظر اقتصادي و اشتغالزايي براي بافندگان آن اهميت ويژه‏اي دارد. بازار آن نيز پررونق است. بافت گچمه در روستاهاي سپيدار، پازنان، لما و بوته عليا رونق فراوان دارد.

Share

بخش كشاورزي و دام پروري : گردو، سيب، انگور، عسل، روغن حيواني

صنايع دستي : قالي، گبه، گليم، جاجيم و خورجين

Share

باغ چشمه بلقيس چرام :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين باغ در شهرستان كهگيلويه ودر شهر چرام واقع شده است ويكي از مهمترين جاذبه هاي توريستي منطقه مي باشد. زمين حاصلخيز منطقه باعث شده كه از هر نوع درخت در اين باغ پرورش يابد .باغ داراي چندين چشمه مي باشد كه از دهانه شمالي به باغ مي ريزد وآب چشمه ها در جويبارهاي مشبكي كه با اصول معماري قابل توجهي تراس بندي شده به استخر زيبائي سرازير مي شود. اين باغ در شرق شهر چرام به فاصله 2 كيلومتري واقع شده ودر تمام فصول سال بالاخص فروردين مهياي پذيرايي از مهمانان وگردشگران عزيز است.   

درياچه كوه گل سي سخت:

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين درياچه در شمال شرقي شهر سي سخت ودر حدود 8 كيلومتري آن همچون نگين آبي انگشتري كه اطراف آن را گلهاي زرد نرگس، بنفشه وزنبق قرار گرفته يكي از استعدادهاي با القوه اي است كه با سرمايه گذاري وتوجه به توانايي هاي اين جاذبه گردشگري مي توان آن را به استعدادهاي بالفعل در آورد. اين درياچه كه در ارتفاعات دامنه نزديك به قله كوه گل دنا واقع شده داراي جاده دسترسي آسفالته تا اردوگاه بوده ودقايقي كوهپيمايي اين جاذبه زيباي خدادادي قابل رويت وبهره برداري است. در ضمن بهترين فصل بازديد گردشگران عزيز فصول بهار وتابستان بوده وزيبا ترين موقع آن در ارديبهشت است.  

چشمه ميشي:

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين چشمه در 4 كيلومتري شمال شرقي شهر سي سخت قرار دارد. با عبور از ميان تاكستانهاي شهر سي سخت اين چشمه با آبي گوار در تمامي فصول سال جاري است. اين چشمه از پرآب ترين وخنك ترين چشمه ها بوده به آن را چشمه بشونيز مي گويند. بهترين فصل بازديد فصول بهار وتابستان بوده وداراي جاده دسترسي آسفالته در مسير كوه گل مي باشد. 

دشتك سي سخت:

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

در حدود 4 الي 5 كيلومتري غرب شهر سي سخت در دامنه كوه دنا دشتي سرسبز كه نمايي از چهار قلعه اصلي دنا به نامهاي قزل قلعه ، برج آسماني، موره كل وقاش مستان برفراز خود دارد وهمچنين جاذبه اي زيبا ومكاني بسيار مناسب جهت تفريح گردشگران عزيز بوده وبهترين فصل بازديد فصول بهار وتابستان است.   

تنگ تا مرادي:

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين تنگ در 50 كيلومتري غرب ياسوج در مسير جاده دهستان سپيدار واقع شده است وداراي آبشاري زيبا وحوضچه هاي فراوان وخزه هاي زيبا مي باشد. همچنين داراي اشكفتي است كه آب از بالايي آن به پايين سرازير مي شود ومنظره اي بسيار زيبا مي آفريند. بهترين فصل بازديد گردشگران عزيز از ابتداي بهار وتابستان است.

مجتمع ويلايي ياسوج :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين مجتمع با چشم اندازي زيبا مشرف بر شهر است و داراي 40 سوئيت و 80 تخت و همچنين چايخانه سنتي،رستوران و زمين بازي ،پذيراي مهمانان بيشماري از سراسر ايران اسلامي است. 

پيست اسكي دنا :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

اين پيست در يكي از مناطق بكر كوهستاني ياسوج جنب منطقه آب نهر كاكان به فاصله 18 كيلومتري شهر ياسوج واقع شده است كه طول اين پيست 600 متر و عرض آن 1500 و همچنين داراي خوابگاه و رستوران است و بهترين و جالبترين تفريح در فصل زمستان براي خانواده ها به شمار مي آيد. 

صنايع دستي استان :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(2)

استان داراي صنايع دستي و سوغاتي هاي فراوان مي باشد كه مهمترين آنها عبارتند از : قالي، قاليچه، جاجيم، گبه، نمد، سياه چادر، حور، گردو، عسل، روغن محلي، وكشك و سيب و انگور.

Share

امامزاده بي بي حكيمه :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(1)

بقعه امامزاده بي بي حكيمه (س) –خواهر امام رضا(ع) در شهرستان گچساران به صورت طبيعي در دل كوه ودر حفره اي محفوظ احداث شده كه در طول سال وبخصوص در ايام نوروز زيارتگاه عده زيادي از سراسر ايران وحتي كشورهاي حاشيه خليج فارس است. در نزديكي امامزاده چشمه آب گرمي وجود دارد كه زائرين از آن براي شفا استفاده مي كنند. اين بقعه متبركه در 100 كيلومتري جنوب غربي گچساران واقع گرديده وداراي جاده دسترسي آسفالته بوده وبهترين زمان زيارت وبازديد از اين مكان زيارتي سياحتي، از ابتداي پائيز تا پايان فروردين (به لحاظ شرايط اقليمي وهواي گرم) مي باشد.

آبشار ياسوج :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(1)

اين آبشار كه ارتفاع آن تقريباً به طول 10 متر يكي از مهمترين جاذبه هاي طبيعي وتوريستي استان است كه همه ساله پذيراي مهمانان ومسافران زيادي از اقصي نقاط ايران اسلامي مي باشد واز صفا وطراوت باغها وگلهاي معطر اطراف آن وهمچنين آب وهواي طبيعي وسالم آن لذت مي برند. در كنار اين آبشار پارك جنگلي آبشار با امكانات اقامتي پذيراي ميهمانان عزيز مي باشد. آبشار ياسوج در فاصله 3 كيلومتري شمال شهر ياسوج واقع شده وداراي جاده دسترسي آسفاله بوده واز ابتداي نوروز تا اواخر مهر ماه فصل مناسبي جهت تفريح وپذيرايي گردشگران مي باشد.

منطقه حفاظت شده دنا :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(1)

يكي از زيبا ترين عناصر طبيعي استان كهگيلويه وبويراحمد منطقه حفاظت شده دنا مي باشد. كه داراي موزه اي بزرگ از تنوع گياهان وجانوران وپديده هاي طبيعي است. اين منطقه كاملاً كوهستاني است .اختلاف ارتفاع در آن بالغ بر 3000 متر مي باشد وداراي ذخاير آب فراوان وسرچشمه بسياري از رودخانه هاي جنوب ايران است. علاوه برآن منطقه از نظر تنوع گونه هاي گياهي ، خوراكي تزئيني بسيار غني وبا اررزش مي باشد. حيات وحش دنا در واقع سيماي تنوع جانوري زاگرس مي باشد. انواع خرس، پلنگ وپرندگان ناب در اين منطقه قرار دارند. بنا به دلايل اقليمي وپديده هاي با رز زمين شناحتي و اقليمي مورد توجه پژوهشگران زيست شناسي وزمين شناسي است. اين منطقه متصل به ضلع شمالي وغربي وشرقي باغ. شهر سي سخت بوده وجاده دسترسي آسفالته تا شروع منطقه وجود دارد وبهترين زمان بازديد درفصل بهار وتابستان است.

تنگ گنجه اي :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(1)

داراي جاده دسترسي آسفالته اصلي مي باشد وفصول بهار وتابستان بهترين زمان استقبال از گردشگران عزيز در اين مكان مي باشد دردره اي ميان كوههاي سر به فلك كشيده وپوشيده از جنگلهاي تنومند بلوط وچنار كه دره اي زيبا وسحر انگيز از خلقت بي انتهاي پروردگار نقاشي كرده قرار گرفته است كه آواز خوش پرندگان همراه شرشر جريان رودخانه وهواي لطيف وخنك آرامش بخش روح انسان مي باشد در اين جاذبه هاي بسيار طبيعي كه اردوگاه تفريحي وامكانات اقامتي كوتاه مدت مهيا شده است در فصول بهار وتابستان جاذبه خاص خود را دارا بوده ودر فاصله 16 كيلومتري شمال شهر ياسوج در مسير جاده ياسوج به سي سخت واقع شده است.

تنگ مهريان :

جاذبه هاي توريستي كهگيلويه و بويراحمد(1)

در وصف اين جاذبه همين بس كه هزاران هزار چشم انداز طبيعي ودل انگيز در مقابل ديدگان رهگذران به رقص در آمده وبا نقشها ورنگهاي گوناگون تصويري ماندگار از تابلوي زيباي طبيعت در ذهن نقش مي بندد. در اين تنكه كه امكانات اوليه اقامت موقت گردشگران مهيا شده در فاصله 8 كيلومتري شمال شرق شهر ياسوج در مسير جاده ياسوج به اقليد واقع شده است.

Share

http://img.tebyan.net/big/1386/04/10485255922281242441415625170351221645123.jpg

Share

http://img.tebyan.net/big/1386/02/663718916611320625125139392211418311820528.jpg

Share

http://img.tebyan.net/big/1386/02/2229813413017683183147205711652375863180209.jpg

Share

http://img.tebyan.net/big/1386/02/127135868520810122423141139811431321875236.jpg

Share
X