برای مشاهده مشخصات هر استان بر روی ناحیه مربوط به آن در نقشه کلیک کنید

معرفی وبلاگ
تـنـیـده یـاد تـو در تــار و پــودم مـیـهـن ای مـیـهــن/ بـود لـبـریـز از عـشـقـت وجـودم میهن ای میهن/... *ضمن تشکر از بازدید شما کاربر گرامی، امید است توانسته باشیم ذره ای از زیباییهای تمام نشدنی میهن عزیزمان ایران را در این وبلاگ نشان دهیم. راهنمایی های شما بزرگواران، چراغ هدایتگر ما خواهد بود.*
صفحه ها
دسته بندی موضوعی
آرشیو
لینک دوستان
سایت های منبع و مرتبط
لوگوها











كد لوگوي میهن ما

ابزارها و برنامه ها






Google

در وبلاگ میهن ما
در كل اينترنت

تماس با ما

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 12434829
تعداد نوشته ها : 714
تعداد نظرات : 19

PageRank Checking Icon

آذربایجان شرقی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
آذربایجان غربی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اردبیل
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اصفهان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
ایلام
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
بوشهر
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
تهران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
چهارمحال و بختیاری
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان جنوبی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان رضوی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان شمالی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خوزستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
زنجان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سمنان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سیستان و بلوچستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
فارس
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قزوین
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قم
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کردستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمانشاه
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کهکیلویه و بویراحمد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گلستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گیلان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
لرستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مازندران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مرکزی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
هرمزگان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
همدان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
یزد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما

ابزار هدایت به بالای صفحه

اسلایدر


مترجم سایت


موسيقي منطقي مازندران را مي‌توان به چند بخش جداگانه تقسيم كرد.

1- موسيقي مناطق مركزي مازندران از ساري تا نوشهر:
موسيقي اين مناطق بر پايه‌ي اصيل‌ترين و كهن‌ترين نغمه‌ها و ملودي‌هاي چوپاني مازندران شكل گرفته است و محور اصلي موسيقي اين بخش از سوي پنج مقام آوازي وزين و پر قدمت يعني طبري بلند، طبري كوتاه، كتولي بلند، ميون كتولي و تعداد زيادي قطعه ساز چوپاني است.
 

2- موسيقي علي‌آباد كتول:
 ساختار موسيقي كتول متكي بر دو مقام آوازي با عنوان «هرايي كوتاه» و «هرايي بلند» است. سازهاي اين منطقه عبارت اند از: دوتار، سازي با منشاء تركمني و خراساني، ني هفت بند، ني سنتي تركمني، دهل، شمشاد، كمانچه و سرنا.

3- موسيقي گداري:
گدارها تيره‌اي از خنياگرانند كه از جاهاي ديگر به ايران آورده شده‌اند. موسيقي گداري در واقع بيان ويژه‌اي از موسيقي مازندران است كه با احساس، دانش و فرهنگ موسيقي قوم گدار عجين شده است.

 4- موسيقي خاور مازندران:
امروزه اين نوع موسيقي در نواحي ميان دو رود سازي تا كوهپايه‌هاي طبري زبان گرگان كاربرد دارد. مهم ترين ساز در موسيقي شرق مازندران دو تار است، هسته‌ي مركزي موسيقي شرق مازندران دو مقام بزرگ هراتي است كه ريشه در موسيقي تركمني و موسيقي شمال خراسان دارد.

5- موسيقي باختر مازندران:

موسيقي اين مناطق بين چالوس تا غرب نشتارود و تا گيلان گسترده است و بيش تر با نواهاي چوپاني همراه است.

موسيقي مذهبي مازندران:
 پيدايش اولين گونه‌هاي موسيقي مذهبي در قالب شبيه‌خواني‌ها، مرثيه خواني و نوحه‌ها كه بيش تر توسط تعزيه‌خوان ها و مدّاحان كومش و مناطق مركزي ايران به اجرا در مي‌آمد به لحاظ بار اعتقادي و مذهبي مورد توجه مردم منطقه قرار گرفت. اين احتمال قابل طرح است كه برخي منظومه‌هاي موسيقيايي مازندران هم چون نجما، حيدربك و صنمبر تحت تاثير موسيقي مذهبي شكل يافته و بسياي از ترانه‌ها در چهارگاه و سه‌گاه نيز از همين موسيقي متأثر شده.

Share

آغورمسما، ته چين، ترش ترو، دوپَتي، اسپناساك، آش كدو، ناز خاتون، اسفناج مرجي، كهي انار، قليه، خورش آلو، مارغانه انار.

Share

نيما يوشيج
نيما در سال 1276 هجري شمسي در دهكده اي به نام يوش ، واقع در مازنداران چشم به جهان گشود. خواندن و نوشتن را نزد آخوند ده فرا گرفت ولي دلخوشي چنداني از آخوند ده نداشت چون او را شكنجه مي داد و در كوچه باغها دنبال نيما مي كرد. پس از آن به تهران رفت و در مدرسه عالي سن لويي مشغول تحصيل شد در مدرسه از بچه ها كناره گيري مي كرد و به گفته خود نيما با يكي از دوستانش مدام از مدرسه فرار مي كرد و پس از مدتي با تشويق يكي از معلمهايش به نام نظام وفا به شعر گفتن مشغول گشت و در همان زمان با زبان فرانسه آشنايي يافت و به شعر گفتن به سبك خراساني مشغول گشت.
در سال 1300 منظومه قصه رنگ پريده را سرود كه در روزنامه ميرزاده عشقي به چاپ رساند. 
از معروف ترين شعرهاي نيما مي توان به شعرهاي افسانه، آي آدمها، ناقوس، مرغ آمين اشاره كرد. نيما در 13 دي 1328 چشم از جهان فروبست.

 دكتر پرويز ناتل خانلرى شاعر، اديب و مترجم
دكتر پرويز ناتل خانلرى فرزند ميرزا ابوالحسن خان در اسفند ماه سال 1292 خورشيدي در شهرستان نور مازندران به دنيا آمد. دوره متوسطه را در تهران (دارالفنون) به پايان برد و تحصيلات عاليه را در دانشسراى عالى و دانشكده ادبيات دانشگاه تهران به تحصيل پرداخت و موفق به اخذ مدرك ليسانس شد. سپس به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و به تدريس ادبيات فارسى در دبيرستان هاى رشت و تهران پرداخت. در طى اين دوران، دكتراى خود را در رشته زبان و ادبيات فارسى گرفت خانلري در سال 1344 خورشيدي بنياد فرهنگ را تأسيس كرد كه در مدت فعاليت اين بنياد بيش از سيصد عنوان كتاب چاپ و نشر شد.
دكتر خانلرى يكى از شاعران توانا و نويسنده اى بزرگ به شمار مى رود. در عين حال وي يكى از پيشگامان دستور زبان فارسي بود. دستور زبانى كه وى نوشته است از معتبرترين دستورهايى است كه در زبان فارسى نگاشته شده و در زمان خود تحولى بزرگ ايجاد كرد. از كارهاي ارزنده ديگر وي جمع آوري اصطلاحات علمي بود، يك كتاب علمى شامل 14 هزار لغت، دو كتاب اصطلاحات پزشكى و چند كتاب ديگر حاصل اين تلاش پرثمر وي بودند.
از آثار دكتر خانلرى ميتوان از ترجمه دختر سروان از آثار پوشكين، مست اثر گي دو موپاسان، سفيد و سياه اثر ولت، طوفان اثر ويليام شكسپير، تحقيق بنيادى در عروض و قافيه و چگونگى اوزان غزل، غزلهاى خواجه حافظ شيرازي، وزن شعر فارسي، ماه در مرداب، مجموعه شعر، ترانه هاى منتخب رباعيات شاعران مشهور، تاريخ زبان فارسى در 5 جلد، دستور زبان فارسي، ديوان سمك عيار، روانشناسى و تطبيق آن با اصول پرورش، تاريخ ايران پيش از اسلام، تاريخ ايران بعد از اسلام، حدود سيصد مقاله در مجله سخن نام برد.
دكتر پرويز ناتل خانلرى اين شخصيت ممتاز ادبى ايران كه خدمات او به فرهنگ، ادب و زبان فارسى انكارناپذير است. در شهريور سال 1369 خورشيدي چشم از جهان فرو بست.

 سلمان هراتي ( شاعر )
در سال 1338 در روستاي فرودشت از توابع خرم آباد تنكابن  بدنيا آمد .وي تحصيلات ابتدايي را در زادگاهش  به اتمام رسانيد و براي گذراندن دوره متوسطه در خرم آباد تنكابن، در رشته ادبي به ادامه تحصيل پرداخت. وي كار جدي شعر را از سال 1358 درحوزه انديشه هنر اسلامي شروع نمود. آنچه بسيار قابل تامل و تعمق است نگرش اين شاعر واتكا به پشتوانه هاي مذهبي در شعر است. بدين صورت كه نه تنها در يك شعرش، بلكه در اكثر اشعارش به مسائل و روايات اسلامي و مذهبي چشم داشته و به ويژه به امام قائم (عج ) نيز توجه فراواني داشت. وي در سال 1365 دار فاني را وداع گفت.

 استاد اسماعيل بن ميرزا شريف بن ملا ابراهيم بار فروش
 يكي از استادان مهم اركان شعر و ادب مازندران بود. وي در توانايي بيان و قدرت طبع و ابداع معاني بسيار ماهر و استاد بود. آثار وي عبارتند از: ديوان قصايد و مثنوي ها، كتاب باقيات الصالحات در مدح ائمه اطهار و رساله تهذيب الاخلاق. تاريخ فوت استاد در سال 1303 هجري قمري اتفاق افتاد و حدود 57 سالگي در بابل در گذشت.

Share

حضرت آيت الله جوادي آملي
حضرت آية‌ الله حاج شيخ عبد‌الله جوادى آملى در سال 1312 هـ . ش در آمل پا به عرصه گيتى نهاد. پدرش ميرزا ابوالحسن جوادى از عالمان و واعظان پرهيزكار شهر بود و اجدادش نيز تا چند نسل، از واعظان آنجابودند. پس از پايان دروس دوره ابتدايى در سال 1325 شوق آموختن معارف اسلامى و علوم الهى وى را به حوزه علميه آمل كشاند. در اين حوزه، ادبيات، شرح‌لمعه، قوانين، شرايع، امالى شيخ صدوق و ... را از محضر استادانى چون آية‌ الله فرسيو، آية‌الله غروى، شيخ عزيز‌الله طبرسى، آقا ضياء آملى، شيخ احمد اعتمادى، حاج شيخ ابوالقاسم رجايى، شيخ شعبان نورى و پدرش ميرزا ابوالحسن جوادى آموخت.
در سال 1329 به تهران رفت و با راهنمايى آية‌ الله حاج شيخ محمّد‌تقى آملى، تحصيلات خود را در مدرسه مروى تهران ادامه داد. در آنجا رسائل و مكاسب را از محضر استادان شيخ اسماعيل جاپلقى، حاج سيّد عباس فشاركى و شيخ محمّد‌رضا محقّق فرا گرفت و از درس هيئت، طبيعيّات اشارات، بخش‌هايى از اسفار و شرح منظومه آية ‌الله شعرانى بهره برد. همچنين در درس تفسير قرآن، بخشى از شرح‌منظومه، بخش‌هاى الهيات و عرفان اشارات و مبحث نفس اسفار آية‌ الله الهى قمشه‌اى شركت كرد و شرح‌فصوص‌الحكم را از محضر آية‌ا لله فاضل تونى و درس خارج فقه و اصول را از محضر آية ‌الله محمّدتقي آملىآموخت.
در سال 1334 با تشويق آية‌ الله محمّد‌تقى آملى، براى تكميل تحصيلات به حوزه علميه قم هجرت كرد. در آنجا مدتى از درس خارج فقه آية ‌الله ‌العظمى بروجردى استفاده كرد و بيش از دوازده سال در درس خارج فقه آية‌ الله محقّق داماد و حدود هفت سال در درس خارج اصول حضرت امام‌خمينى «ره» حضور يافت. وى همچنين حدود پنج‌سال در درس خارج آية‌ الله ميرزا هاشم آملى شركت كرد. امّا به دليل علاقه وافر به علوم عقلى و قرآنى، از همان ابتداى ورود به قم رابطه علمى خود را با فيلسوف و مفسّر بزرگ قرن، علامه طباطبايى آغاز كرد كه اين ارتباط تا آخرين لحظات عمر پُربركت آن بزرگوار ادامه يافت. برخى از دروسى كه از محضر ايشان آموخت، عبارت است از: بخش‌هاى نفس و معاد اسفار، درس خارج اسفار، الهيّات و برهان شفا، تمهيد‌القواعد، علم حديث، تفسير قرآن كريم، شرح اشعار حافظ، تطبيق فلسفه شرق و غرب  وبررسي فلسفه هاي مادي.
 پس از اتمام تحصيلات، فعاليت‌هاى ايشان بر تدريس و نشر معارف الهى متمركز گرديد و در سطوح و دوره‌هاى مختلف، شرح‌اشارات، شرح‌تجريد، شرح‌منظومه، شواهد‌الربوبيّه، التحصيل، شفا، دوره كامل اسفار، تمهيد‌القواعد، شرح‌فصوص‌الحكم، مصباح‌الأنس، درس خارج فقه، تفسير موضوعى قرآن، تفسير ترتيبى قرآن را تدريس نمود. اكنون نيز درس‌هاى تفسير قرآن، خارج فقه و خارج اسفار ايشان ادامه دارد.

 حضرت آيت الله شيخ جلال الدين علامه حائري
ازعلماي بزرگ شهرستان بابل ، عالم وارسته و مجتهد گرانمايه، حضرت آيت الله شيخ جلال الدين علامه حائري (ره) مي باشند كه در يك خانواده كهن روحاني متولد گرديدند. وي در حدود سال 1255 شمسي در كربلاي معلي، پا به عرصه گيتي نهادند. جد گرانقدرش حضرت آيت الله العظمي ميرزا فضل الله حائري قاسمي مازندراني (ره) و پدر بزرگوارش مرحوم آيت الله شيخ علي علامه حائري (ره) مي باشند. مادر مكرمه وي، مرحومه سيده زهرا دختر آيت الله حاج سيد ابراهيم طبا طبايي مجتهد اصفهاني (ره) پسر عموي استاد المجتهدين آيت الله العظمي سيد محمد فشاركي (ره) مي باشند كه از طرف مادر از سادات حسني هستند. او كه از خانواده علم و تقوي و زني عابده و فاضله بود، در تربيت فرزند خود سعي فراوان نمود. كوشش مادر و استعداد شگرف كودك، باعث شد كه در 7 سالگي قرآن مجيد را ختم كرده و بسياري از سوره ها را نيز حفظ كند.
در كودكي به همراه پدر در مجالس درس بزرگاني چون حاج ميرزا حسين ميرزا خليل تهراني (ره) و ميرزا حبيب الله رشتي (ره) حاضر مي شد تا انفاس قدسيه علما در روحش اثر كند و معارف دين با جانش عجين گردد.  آن عالم بزرگ، پس از طي تحصيلات مقدماتي، سطوح عاليه را نزد پدر ارجمندش و عمو و جد بزرگوارش و ساير فقها فرا گرفت. آنگاه به راهنمايي جد گرانقدرش و عمويش شيخ محمد حسن برهاني كه بعد ها در دادگستري ايران به مستشاري ديوان كشوررسيده و سپس شغل وكالت داد گستري را برگزيده بود، راهي نجف اشرف گرديد و اين در حالي بود كه پدرش آيت الله شيخ علي علامه (ره) مدتها قبل راهي بابل و در آنجا ساكن گشته بودند
شيخ جلال الدين، پس از ورود به نجف اشرف ، از حوزه درس فقها و مراجع بزرگي چون آيت الله سيد محمد فيروزآبادي (ره)، آخوند ملا محمد علي خوانساري (ره) و آيت الله شريعت اصفهاني  (ره) بهره هاي فراوان برد و به كمالات علمي و عملي و معارف عالي نائل گشته واز سر چشمه هاي زلال فقاهت، خود را سيراب ساخت. معظم له پس از عمري پر بركت و سرشار از صداقت و خلوص و خدمت، سرانجام در چهارم آذر ماه 1357 ه.ش. دار فاني را وداع گفته و پس از تجليل و احترام شايسته از سوي مومنين و دوستداران علم و فقاهت، در آستانه امام زاده قاسم بابل مدفون گرديدند.

حضرت آيت الله العظمي شيخ محمد حسن معروف به شيخ كبير
يكي از فرزانگان و ستارگان درخشان جهان تشيع ، فقيه جليل القدر ، حكيم فرزانه ، عالم نامدار و مجتهد فرهيخته، حضرت آيت الله العظمي شيخ محمد حسن مازندراني معروف به شيخ كبير مي باشند. تحصيلات مقدماتي چون ادبيات و منطق و غيره را درحضور اساتيد بزرگوارقزوين فرا گرفت. آنگاه براي كسب فقه و اصول، در محضر فقها ي عاليقدر شيخ محمد صالح برغاني حائري ( م1271) و برادر گرانقدرش شهيد برغاني (1263) حاضر شد و سطوح عالي فقه و اصول را فرا گرفت و همچون فلسفه و عرفان الهي را در محضر پدر والامقامش آموخت. پس از كسب استفاده از بزرگان قزوين وجهت نيل به مقامات عالي علمي، راه عتبات عاليات را در پيش گرفت و وارد شهر مقدس كربلاشد. معظم له در مدت اقامت در عراق در حوزه هاي علمي كربلا و نجف اشرف در محفل علمي شخصيتهاي ارزشمند و بزرگ شيعه حضرات آيات عظام مولي محمد تقي هروي اصفهاني ( ره )  (متوفي 1299ه.ق )، شيخ محمد حسن صاحب جواهر (ره)، فاضل اردكاني  (ره)، سيد محمد باقر حجه الاسلام شفتي( ره )، شيخ حسن برغاني حائري و علماي ديگر شركت جست و در رشته هاي مختلف علوم اسلامي چون فقه، اصول، رجال، كلام و تفسير بهره هاي مختلف برد و به مقام رفيع اجتهاد دستيافت. پس از رسيدن به مقام رفيع اجتهاد، جهت اقامه وظايف ديني و خدمت به مومنين، راهي قزوين شد و پس از مدتي كوتاه، دست به هجرتي ديگر زده و عازم شهر بابل گرديد و پس از ورود به بابل از سوي مردم شريف آن سامان مورد استقبال شاياني قرار گرفت.
سر انجام آن زعيم عاليقدر و مجتهد فرهيخته، پس از عمري با بركت و سرشار از معنويت و خدمت كه بيش از يك قرن بوده است، در ماه شوّال سال 1345 قمري دار فاني را وداع گفته و به ديار معبود شتافت. پيكر مطهرش با حضور دستجات مختلف عزاداري و سينه زني  و با حضور علماي اعلام و حتي اقليتهاي مذهبي منطقه، با شكوه خاصّي تشييع و در مسجد محدثين بابل در كنار مقبره عالم بر جسته مولي محمد نصيرمعروف به ملا نصي (ره) مدفون گرديد.

حضرت آيت الله العظمي شيخ محمد صالح علامه حائري مازندراني
شيخ محمد صالح در 28 رجب سال 1298. ق. در شهر مقدس كربلا ديده به جهان گشود و در بيت علم و تقوا پرورش يافت. مادر مكرمه اش كه خود از بيت علم و صبيّه مرحوم ملامحمد يوسف استرآبادي صاحب «صيغ العقود » بوده اند، او را در دامان پر مهر و عاطفه خويش، بسيار عالي تربيت كرده و در آشنايي وي با دين و مكتب و قرآن كريم نقش بسزايي ايفا كرد. محمد صالح بعد از پشت سر نهادن دوران طفوليت ادبيات عرب را از محضر برادران فاضل و اديب، مولي علي معروف به «سيبويه » و مولي عباس معروف به «اخفش» فرا گرفت.وي كه از نوابغ ادب و هنر مي باشد از دوران كودكي طبع شعري حساسي داشته است . بطوريكه در همان ايام تحصيل ادبيات، الفيه ابن مالك را تخميس نموده اند و به محضر اساتيد فن عرضه داشتند.
پس از تكميل ادبيات سطوح عاليه چون شرح لمعه رسائل و مكاسب رياض، اسفار، منظومه سبزواري و شرح مطالع را نيز به كمك پدر ارجمند و برادر فاضلش آيت الله شيخ علي علامه حائري (ره) و ديگر اساتيد بزرگ كربلا فرا گرفتند  آن بزرگوار بخاطر علاقه فراوان به علوم عقلي، رشته حكمت و علوم ومعقول را نيز از محضر مرحوم ملا اسماعيل بروجردي فرا گرفت تا آنكه خود حكيمي صاحب نظر گشته و چنانچه در تأليف خواهد آمد آثار ذيقيمتي را در علوم عقلي از خود به يادگار نهاد. تلاش علمي و ذوق سرشار شيخ محمد صالح توجه همه صاحب نظران را بخود جلب كرده بود. معروف است كه آن جناب در 16سالگي به مقام رفيع اجتهاد نائل آمد و آوازه اش درهمه مجامع علمي پيچيد. به هر حال آن بزرگوار پس از 12سال  اقامت در نجف اشرف و كسب اجازات روايتي، بعلت ابتلاء به درد شديد چشم، كرسي تحقيق و تدريس نجف را رها كرده و در سال 1324 قمري عازم ايران گرديد. پس از ورود به تهران، مدتي به خود پرداختند، آنگاه راهي وطن اجدادي خود يعني شهرستان بابل گرديدند. معظم له پس از اقامت در بابل به امر اقامة جماعت و ترويج احكام شريعت و تهذيب نفوس مستعده مي پرداختند.
معظم له در بابل ضمن آقامه شعائر ديني با تكيه بركرسي تدريس از جمله در مدرسه صدر به تربيت و پرورش شاگردان زيادي همت گماشت و فضلاي زيادي را از چشمه جوشان علم ومعرفت خود سيراب ساخت كه اكثر علماي بابل در آن سالها از محضر ايشان تلمذ نموده و جزء شاگردان ايشان مي باشند .  سرانجام پس از عمري خدمت و تلاش و زندگي پربار و پر مشقّت، چراغ عمر اين فقيه فرزانه و افتخار عالم اسلام خاموش گرديد و وي در تاريخ 21 ديماه 1350ش. برابر با 1391 ق. ودر سن 93 سالگي دار فاني را وداع گفته و به ملكوت اعلي پيوست.

فقيه وارسته آيت الله العظمـى حـاج ميـرزا هـاشـم آملي
آيت اله العظمـى حـاج ميـرزا هاشـم آملى در سال 1322 ه. ق، در روستاي پردمه لاريجان از توابع شهرستان آمل در استان مازندران ديده به جهان گشـود، تحصيلات مقـدماتـى را در آمل از جناب ثقه الاسلام آقا شيخ احمـد آملـي و حجت الاسلام آقا سيـد تـاج فـرا گـرفت. در آستـانه سـال 1335 ه. ق، كه سيزده بهار از عمـر شريف ايشان گذشته بـود به تشويق و ترغيب يكى از بستگان، زادگاه خـود را به عزم تحصيل در تهران ترك گفت. در اقامت ده ساله خـود در ايـن مركز علمـى، پـس از فراگيرى شرح لمعه و قـوانيـن، تـوانست سطـوح عالى را ازاستايد برجسته وقت فـرا گيـرد. در فلسفه و اشارات و اسفار و الهيات در حـوزه درس، مرحوم ميرزا يـدالله نظر پاك و در دروس ديگـر از محضـر مـرحـوم ميرزا محمد رضا فقيه لاريجانى و سيد محمـد تنكابنـى و حجت الاسلام آقا شيخ حسيـن آملى و حاج شيخ علـى لـواسانـى  و ميرزا عبـدالله غروى بهره هاى وافر برد عزيمت به قم در سال 1345 ه. ق براى تكميل معلـومات رهسپار حـوزه عليمه قـم شد.
ايشان در هفتـم اسفنـد ماه سال 1371 ه ش برابر با چهارم رمضان 1413 ه ق، ديده از جهان فرو بست.

Share

استاد حبيب الله بديعي
استاد حبيب الله بديعي موسيقيدان برجسته ايراني، آهنگساز و ويلونيست، فرزند على محمد، به تاريخ 4 فروردين 1312در سرزمين اسپهبدان، استان هنرپرور مازندران در شهر سوادكوه در خانواده اي هنر دوست به دنيا آمد. پدر وي از خرده مالكان منطقه بوده و دوتار مي نواخت. دوساله بود كه خانواده اش به ساري نقل مكان كرد. كشش و علاقه وي به موسيقي از دوران خردسالي همگان را شگفت زده كرده بود. بديعى دو سال اول ابتدايى را در سارى گذراند، و پس از آن به تهران رفته و در مدرسه پانزده بهمن تحصيلات خود را پى گيرى كرد. پس از پايان تحصيلات متوسطه، در رشته زمين شناسي دانشگاه تهران ادامه تحصيل داده و موفق به اخذ ليسانس ميگردد. از سال 1326 نزد دكتر لطف الله مفخم پايان ( به مدت سه سال ) و استاد صبا (به مدت دو سال) آموزش و يلون مي بيند و يك سال هم نزد چينگوزيان از ارامنه قفقاز به آموزش موسيقي كلاسيك مي  پردازد.  حبيب الله بديعى در نواختن دستگاه ها و گوشه هاى آواز، قدرت و توانايى قابل ملاحظه اى داشته و در آهنگسازى ونوازندگى داراى سبك خاصى بود. كه هر يك از آثار وي از شيوايى و لطافت كم نظيرى برخوردار است.  بديعي از سال 1329به عنوان تكنواز با بر نامه موسيقى ارتش همكارى كرد. و سال بعد بود كه كه رسماً وارد اركستر ابراهيم منصورى شد.  
سال 1343 به عضويت شوراي موسيقي راديو انتخاب شد، از سال 1346 تا 1351 رياست اداره موسيقي راديو را به عهده داشت. سال 1458 به عضويت شوراي واحد موسيقي درآمد كه به غير از او مرتضى حنانه، على تجويدى و حسينعلى ملاح هم در آن عضو بودند. بديعي رهبري اركسترهاي 2, 4 و 6 و اركستر باربد و نكيسا را هم به عهده داشت. بديعي در سال 1371 بر اثر بيماري قلبي درگذشت و در جوار امامزاده طاهر كرج به خاك سپرده شد.

Share

امامعلي حبيبي:
برنده اولين مدال طلاي المپيك ورزش ايران
امامعلي حبيبي در سال 1310 خورشيدي در روستاي درزي كلا، از توابع شهرستان بابل در مازندران زاده شد. از دوران نوجواني به كشتي گيري( كه تقريبا در تمام روستاهاي گيلان و مازندران سنتي ماندگار از دوران كهن مي باشد) علاقه داشته و هميشه آماده پيكار بود، در جواني ضمن كار در شهرداري قائم شهر(شاهي) اوقات فراغت را با پشتكار به تمرين كشتي مي پرداخت. بعداً به تهران آمده و زير نظر مربي نامدار كشتي ايران حبيب الله بلورچي به طور جدي به تمريناتش ادامه داد. جسارت و سرعت عمل در ميدان از ويژگيهاي كشتي حبيبي بود.
تا سال 1956 ايران هرگز در هيچ رشته اي برنده مدال طلاي المپيك نشده بود،حبيبي با كسب مدال طلا در المپيك 1956 ملبورن اين طلسم را شكست، و از آن پس همه (مردم و مطبوعات) وي را ببر مازندران مي ناميدند. در المپيك ملبورن دومين طلاي ايران نيز نصيب جهان پهلوان تختي گرديد. در مسابقات جهاني سالهاي 1959 و 1962 نيز حبيبي موفق به كسب مدال طلا گرديد. در مسابقات جهاني 1961 در يوكوهاماي ژاپن بود كه ايران براي اولين بار به مقام قهرماني جهان در رشته كشتي آزاد دست يافت. پس از كسب اولين طلاي المپيك براي ايران در ملبورن، شاهكار ديگر حبيبي در مسابقات جهاني سال 1959 بوقوع پيوست.

Share

اسماعيل مهجوري ( مورخ)
مرحوم اسماعيل مهجوري فرزند مرحوم شيخ هدايت ا... ساروي در سال 1273 هجري شمسي در يك خانواده روحاني شهر ساري متولد شد. تحصيلاتش را در مدرسه ملي ساري فرا گرفت و سپس به مدرسه سليمان خان رفت و به تحصيل ادبيات فارسي و مقدمات عربي پرداخت.
اثر ارزنده ايشان تأليف تاريخ مازندران مي باشد كه در اين كتاب تاريخ مازندران را از دورترين زمان تا عصر حاضر مورد بررسي قرار داد و با دقت و كنجكاوي موفق به انجام اين مهم گرديد. كتاب ديگر ايشان گويش هاي مازندران نام دارد كه در سال 1353 هجري _ شمسي به كوشش فرزندش چاپ گرديد.

حسين اسلامي ( نويسنده و محقق و مورخ)
اسلامي در سال 1326 در ساري متولد شد. از آثار چاپ شده وي: تاريخ دو هزار ساله ساري، جغرافياي تاريخي ساري، دانشوران ساري، همكاري در تاليف دائره المعارف بزرگ مازندران، تاريخ مازندران، تاريخ معاصر ساري، ساري در دو انقلاب( انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامي) . او در حال حاضر از پيش كسوتان عرصه علم و فرهنگ و احيا كننده تاريخ مازندران است. كه براي احياي فرهنگ و زبان و تاريخ مازندران كوشش و تلاش فراوان مي كند.

دكتر ذبيح ا... صفا (‌نويسنده)
در 16 ارديبهشت 1290 شمسي در شهميرزاد( مكاني واقع در ميان مازندران و سمنان) ديده به جهان گشود. پدرش سيد علي اصغر صفا در بابل به حرفه بازرگاني اشتغال داشت. دكتر صفا دوره ابتدايي را در بابل و بقيه تحصيلاتش را در تهران به پايان رساند. وي در ارديبهشت سال 1378 در اروپا درگذشت.
از معروف ترين آثار ايشان: گاه شماري و جشن هاي ملي ايرانيان، نثر فارسي از آغاز تا عهد نظام الملك طوسي و تاريخ ادبيات در ايران و در قلمرو زبان فارسي و همچنين گنج سخن را مي توان نام برد.

محمد تقي دانش پژوه ( نويسنده)
محمد تقي در سال 1290 شمسي در شهر آمل متولد شد. تحصيلاتش را در آمل ، تهران و قم به انجام رساند. از آثارش  ترجمه النكت الاعتقاديه، ترجمه مصادقه الاخوان، رساله امامت خواجه طوسي، جامع التواريخ رشيدي،  معتقد الاماميه، بحرالفوائد.

 ابوجعفر محمدجرير طبرى
ابوجعفر محمدجرير طبرى مولف تاريخ 16 جلدى «اخبارالرسل و الملوك» در فوريه 923 ميلادى (301 خورشيدى) از اين دنيا رفت. اثر مهم او به «تاريخ طبرى» معروف است. محمدجرير از مردم طبرستان (تپورستان - مازندران) بود كه علاوه بر تاريخ بسيار مفصل خود، چند تاليف و تفسير ديگر هم دارد.

 سيد ظهيرالدين مرعشي
سيد ظهير الدين مرعشي به سال 815 ه ق در آمل بدنيا آمد. اواز دانشمندان عصرخويش محسوب شده و كتابي نيز در انساب سادات مرعشيه تاليف كرده است.
هم چنين دو اثر عمده به نام هاي تاريخ طبرستان و رويان و مازندران و تاريخ گيلان و ديلميان دارد اين مورخ برجسته سرانجام به سال 892 ه. ق دارفاني را وداع گفت.

Share

آغوز نون، پشتِ زيك، پيسن گُندلهِ، رشته به رشته، شكر قرمز، شربت بهار نارنج، آلبالو، انار، بادمجان ترشي، سير ترشي، هفت بيجار، ترشي يارسي، مرباي پرتقال، صنايع چوبي، حصير، گليم، جاجيم، جوراب بافي، موج بافي، پارچه(چوغا، باشلق، وازشمد)، نمد، سفال، انار جنگلي، برنج، ماهي، ازگيل، گل كاسني، كلوچه.

Share
X