برای مشاهده مشخصات هر استان بر روی ناحیه مربوط به آن در نقشه کلیک کنید

معرفی وبلاگ
تـنـیـده یـاد تـو در تــار و پــودم مـیـهـن ای مـیـهــن/ بـود لـبـریـز از عـشـقـت وجـودم میهن ای میهن/... *ضمن تشکر از بازدید شما کاربر گرامی، امید است توانسته باشیم ذره ای از زیباییهای تمام نشدنی میهن عزیزمان ایران را در این وبلاگ نشان دهیم. راهنمایی های شما بزرگواران، چراغ هدایتگر ما خواهد بود.*
صفحه ها
دسته بندی موضوعی
آرشیو
لینک دوستان
سایت های منبع و مرتبط
لوگوها











كد لوگوي میهن ما

ابزارها و برنامه ها






Google

در وبلاگ میهن ما
در كل اينترنت

تماس با ما

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 12434948
تعداد نوشته ها : 714
تعداد نظرات : 19

PageRank Checking Icon

آذربایجان شرقی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
آذربایجان غربی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اردبیل
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اصفهان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
ایلام
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
بوشهر
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
تهران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
چهارمحال و بختیاری
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان جنوبی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان رضوی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان شمالی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خوزستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
زنجان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سمنان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سیستان و بلوچستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
فارس
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قزوین
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قم
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کردستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمانشاه
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کهکیلویه و بویراحمد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گلستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گیلان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
لرستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مازندران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مرکزی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
هرمزگان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
همدان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
یزد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما

ابزار هدایت به بالای صفحه

اسلایدر


مترجم سایت


منطقه حفاظت شده جهان نما : 
اين منطقه با وسعتي معادل 30650 هكتار در مناطق مرتفع جنوب شهرستان گرگان و جنوب شرقي شهرستان كردكوي واقع گرديده و نام آن نيز برگرفته از دهكده اي ييلاقي به همين نام در آن منطقه مي باشد. حداقل ارتفاع اين منطقه از سطح دريا 600 متر و حداكثر 3000 متر است.

منطقه شكار ممنوع چلچلي :
اين منطقه از نام كوه چلچلي در ارتفاعات جنوب شرقي گرگان اخذ شده است و در شرق منطقه حفاظت شده جهان نما واقع شده است. و مساحت آن 33100 هكتار مي باشد . منطقه چلچلي به دليل دارا بودن پوشش گياهي و جانوري متنوع و رودها و چشمه هاي فراوان يكي ديگر از مناطق و جاذبه هاي طبيعي اين استان به شمار مي آيد. اين منطقه به دليل نزديكي به مركز استان و وجود قابليت هاي بالقوه گردشگري در تمام فصول مورد بازديد مسافران قرار مي گيرد و تنوع پوشش گياهي و جانوري در آن باعث شده است كه در ميان پژوهشگران به عنوان يكي از مراكز پژوهشي شناخته شود. 

منطقه شكار ممنوع عزيز آباد :
اين منطقه در 24 كيلومتري شرق شهرستان كلاله واقع گرديده است . مساحت آن در حدود 17000 هكتار است و بلندترين قسمت منطقه از سطح دريا 900 متر ارتفاع دارد . منطقه عزيز آباد يكي از مهمترين زيستگاههاي قرقاول در سطح كشور به شمار مي رود.

Share

پارك جنگلي النگ دره :
اين پارك در 6 كيلو متري ضلع جنوبي شهرستان گرگان و در ميان جنگل هاي جلگه اي واقع شده است. مساحت آن در حدود 170 هكتار مي باشد. عبور رودخانه قلاشي از وسط اين پارك ، وجود چشمه هاي متعدد در نقاط مختلف آن و وجود درختان جنگلي متنوع فضايي دل انگيز و زيبايي را براي بيننده خلق مي نمايد.

پارك جنگلي دلند :
اين پارك در 11 كيلومتري غرب شهرستان آزادشهر و در ضلع شرقي شهر دلند ، در موازات شاهراه تهران ـ مشهد قرار گرفته است وسعت اراضي قابل بهره برداري اين پارك درحدود211هكتاراست وارآب وهواي نيمه مرطوب جنگلي بهره منداست.

پارك جنگلي قرق :
اين پارك در 21 كيلومتري شرق گرگان و بر كناره شاهراه تهران ـ مشهد واقع شده است. مساحت اين پارك 650 هكتار و در حوزه جلگه اي قرار گرفته است.

پارك جنگلي كردكوي :
اين پارك در 4 كيلومتري جنوب شهرستان كردكوي و در مسير جاده كردكوي به درازنو واقع شده و مساحت آن 54 هكتار مي باشد. از ويژگي هاي اصلي اين پارك وجود رودخانه دايمي به نام ‹‌‹ پلنگ پا ›› مي باشد. آب پارك از اين رود تامين مي شود. 

پارك جنگلي و طبيعت نهارخوران :
يكي از مهمترين تفرجگاههاي استان و منطقه شمال كشور مجموعه پارك نهارخوران در 3 كيلومتري جنوب شهر گرگان واقع شده است.

Share

دهكده ييلاقي جهان نما :
اين دهكده در محدوده حفاظت شده جهان نما واقع شده است و به دليل دارا بودن چشم اندازهاي طبيعي جالب و زيبا و آب و هواي مناسب و دل انگيز علاقمندان فراواني را به ويژه در فصول گرم سال به خود جلب مي نمايد . وجود درختان پهن برگ و سوزني برگ و پوشش جانوري متنوع و واقع شدن بناي تاريخي گنبد رادكان، جاذبه طبيعي و فرهنگي خاصي را به اين دهكده بخشيده است.

دهكده ييلاقي درازنو :

اين دهكده در جنوب شهرستان كردكوي و در محدوده روستاي سورم سرا ( بالاجاده ) واقع شده است. دهكده درازنو به سبب دارا بودن آب و هواي مناسب، چشم اندازهاي طبيعي زيبا ، برخورداري از مناطق جلگه اي، موقعيت منحصر به فردي را در ميان سكونتگاههاي مناطق كوهستاني استان خلق نموده است.
اشرافيت گردشگران بر مناطق شهري شهرستان هاي گرگان، كردكوي و بندر تركمن و روستاهاي پيرامون آن منظره اي به يادماندني در ذهن و خاطره آنها ايجاد مي نمايد.

دهكده افراتخته :
اين دهكده  ارتفاعات  جنوب شرقي شهرستان علي آباد كتول واقع شده است و داراي جاذبه هاي طبيعي فراوان جهت جلب گردشگران مي باشد. بنا به گزارش كارشناسان سازمان جهاني فائو ، منطقه افرا تخته به عنوان يكي از مرغوب ترين رويش گاههاي سرخدار جهان محسوب مي شود.

Share

تالاب آلاگل :
تالاب آلاگل در 60  كيلومتري شمال گنبد كاووس و در شرق جاده آق قلا به اينچه برون واقع شده است. مساحت آن در زمان پر آبي به 2500 هكتار مي رسد. ارتفاع كف آلاگل از سطح درياي آزاد 6 متر است و عمق آن در زمان پر آبي 5/2 متر است. آب اين تالاب از رودخانه اترك و زهكش هاي طبيعي نهرهاي شور تامين مي گردد.

تالاب آجي گل :
اين تالاب در شمال شهرستان گنبد كاووس و در جنوب روستاي تنگلي واقع مي باشد. مساحت آن حدود 360 هكتار مي باشد. در ضلع غربي اين تالاب درياچه نمك به مساحت حدود 80 هكتار قرار گرفته است. عمق اين تالاب از 1 تا 15 متر در نقاط مختلف متغير است. آب اين تالاب نيز از رود مرزي اترك تامين مي گردد.

تالاب آلماگل :
تالاب آلماگل كه كوچكتر از تالاب هاي آلاگل و آجي گل مي باشد در حدود 55 كيلومتري  شمال شهرستان گنبد كاووس و در ضلع شمالي جاده گرگان به اينچه برون واقع شده است . مساحت آن بالغ بر 200 هكتار مي باشد. عمق آب از 1 تا 3 متر در نقاط مختلف متغير مي باشد.

تالاب گميشان :
تالاب گميشان در شمال غربي شهرستان گرگان و در غرب و شمال غرب گميشان واقع شده است. آب اين تالاب از دريا و كانال اترك تغذيه و طول آن 40 كيلومتر و عرض آن با توجه به پيشروي آب دريا متغير است. بخش شمالي تالاب كه به عنوان منطقه شكار ممنوع به ثبت رسيده و به علت دارا بودن شرايط مطلوب به منظور انجام تحقيقات علمي گونه هاي پرندگان مهاجر آبزي و كنار آبزي ، گياهان آبزي و آبزيان به عنوان منطقه حفاظت شده معرفي گرديده است.

خليج گرگان :
خليج گرگان كه بر اثر پيشروي رشته ساحلي شبه جزيره ميانكاله به سمت شرق در درياي خزر تشكيل شده است، 400 كيلو متر مربع مساحت دارد. طول آن در جهت غربي ـ شرقي 55 كيلومتر و عرض آن بين 4 تا 12 كيلومتر متغير است . شكل آن سه گوش است . دهانه خليج باريك و اندازه آن 700 متر است. عمق آن از يك تا 5 متر متغير است. در جنوب و غرب خليج دشت وسيعي قرار دارد كه بيشتر آن را زمين هاي زراعي و دامداري فرا گرفته است. 

شبه جزيره ميانكاله :
شبه جزيره ميانكاله در سواحل جنوبي و  منتهي اليه جنوب شرقي درياي خزر واقع شده است.  اين  شبه جزيره  با  تپه هاي شني ساحلي به طول 5/6 كيلومتر از دريا منفك شده است . ميانكاله از شمال به درياي خزر و از جنوب به خليج گرگان و از شرق به آشوراده و از غرب به مرداب لپو محدود است. در اين شبه جزيره درختچه هايي از قبيل انار و تمشك وحشي وجود دارد.
اين شبه جزيره به همراه خليج گرگان در زمره پناهگاههاي حيات وحش كشور است كه به علت اهميت زياد آن به عنوان ذخيره گاه زيست كره در جهان به ثبت رسيده است.
پوشش گياهي و جانوري ويژه و چشم اندازهاي طبيعي و متنوع آن به ويژه در منطقه ساحلي، اين محدوده را يكي از قطب هاي مهم گردشگري در استان گلستان و شمال كشور تبديل نموده است.

Share

غار كيارام :
اين غار كه در محل به نام « غار وسط دل دل » معروف است در نزديكي روستاي فرنگ فارسيان از توابع شهر گاليكش شهرستان مينودشت قرار دارد. غار كيارام به لحاظ قدمت، قديمي ترين غار مسكوني شناخته شده در استان گلستان محسوب مي شود. در سال 1342 هـ .ش چارلز مك بورني از دانشگاه كمبريج انگلستان مكان باستاني فوق را شناسايي و اقدام به گمانه زني نمود. بر اساس آثار بدست آمده از حفاري قدمت اين مكان به دوره پارينه سنگي ميانه ( حدودا صدهزار سال قبل از ميلاد ) مي رسد و اين غار در اين دوران محل سكونت گروههاي شكارچي و جمع آوردگان غذا بوده است .

Share

غارهاي خَربَس 
 در فاصله 11 كيلومتري شهر قشم بر سينة كوهي مشرف به دريا، معماري صخره اي به نام غارهاي خربس وجود دارد كه از غارهاي دريايي است و بر اثر گرداب و تخليه ماسه ها از حفره سنگ ها به وجود آمده است. عمر اين غارها به دوره مادها مي رسد. اين غار داراي تالاري است كه محل به جا آوردن مراسم مذهبي ويژه اي براي بزرگداشت در گذشتگان و احتمالاً مركز پرستش ايزد مهر يا ميترا بوده است.

غار نمكدان 
 اين غار با طول 6850 متر بزرگ ترين غار نمكي جهان مي باشد. بخشي از كوه هاي جزيره قشم به دليل انباشتگي و رسوب نمك موجود در آب دريا در گسل هاي عميق تبديل به كوه ها و غارهاي نمكي شده است كه كوه نمكدان در غرب جزيره نيز از اين دسته مي باشد.

Share

 باغ پرندگان
 باغ هاي انبه

Share

بخش عمده اي از استان هرمزگان را مناطق كوهستاني در بر گرفته است. اين ارتفاعات نقش عمده اي در بارش هاي جوي استان ايفا مي كنند. از طرف ديگر برخي از اين ارتفاعات به لحاظ ارتفاع و موقعيت طبيعي خود زمينه مناسبي جهت ورزش هاي كوهستاني فراهم آورده اند.

كوه شو ( شب )
اين كوه در 101 كيلومتري شمال شرقي بندرلنگه واقع شده است و 3681 متر از سطح دريا ارتفاع دارد و يكي از بلند ترين كوههاي جنوب ايران محسوب مي شود. رودخانه شور از دامنه شمالي اين كوه به طرف شرق جاري است.
كوه گنو 
 كوه گنو با 2347 متر ارتفاع و 29 كيلومتري شمال غربي بندرعباس بين كوهستانهاي فين، سياهو و ايسين واقع شده است. اين كوه در مقايسه با آب. هواي گرم بندرعباس، آب و هواي نسبتاً معتدل دارد و به همين مناسبت نيز از اهميت زيست محيطي و تفرجگاهي برخوردار است.

كوه بشاگرد 
 رشته كوه بشاگرد در شهرستان جاسك به شكل عدد 8 قرار گرفته و دو رشته كوه نسبتاً متمايز را به نامهاي رشته كوه بشاگرد شرقي و رشته كوه بشاگرد غربي پديد آورده است بلند ترين قله آن به نام " كوه مهر " در دهستان بشاگرد غربي شهرستان جاسك با ارتفاع 2046 متر قرار گرفته است.

كوه فارغان 
 يكي از مناطق خوش آب و هواي شهرستان حاجي آباد، بخش فارغان و كوه هاي هماگ، زردكوه، فارغان، كوشا و كافري است. اين منطقه كوهستاني از طبيعت بكر و زيبايي بهره مند است و انواع پرندگان و حيوانات در آن يافت مي شود.

كوه گوري 
 يكي از نقاط سرسبز و زيباي شهرستان بندرخمير، دامنه و ارتفاعات كوه گوري در شمال شهر خمير است كه با وجود صعب العبور بودن، علاقمندان و بازديدكنندگان بسياري دارد.
كوه شب 
 كوه شب نيز با ارتفاع 2681 متر از سطح دريا از كوه¬هاي مهم استان است كه در محدودة اين شهرستان قرار دارد.
 تُم مارو(تپه خيرآباد)
در نزديكي قلعه كميز، تپه اي به نام تُم مارو وجود دارد كه در گذشته محل دفن مردگان و اشياي گران قيمت بوده است. گفته مي شود در نام اين تپه از مار استفاده شده تا مردم جرأت نزديك شدن به آنجا را نداشته باشند.

كوه زندان 
 مكان بسيار صعب العبوري است كه گويا در قديم مخصوص زندانيان سياسي بوده است. براي رسيدن به آن بايد از راه هاي باريك بدنه كوه رد شد. مسير عبور از تونل باريك و تاريكي كه به صورت هلالي در بدنه كوه حفر شده به گونه اي است كه با اندك غفلتي امكان سقوط به اعماق دره وجود دارد. بعد از اين تونل، شكاف غار قرار دارد كه پس از عبور از آنجا مي توان وارد قلعه شد. 12 اتاق در بدنه كوه زندان حفر شده است.
ساير كوه ها 
 از جمله كوههاي استان هرمزگان مي توان به پشت كوه به ارتفاع 2645 متر در شمال شرق بندرعباس، سياه با ارتفاع 2216 متر در شمال غربي شهرستان بندرلنگه، بناب، مهرگان، بندهوشدان، سرملا، سيبا و ... اشاره كرد.

Share

 استان هرمزگان در منتهي اليه جنوب غربي كوههاي زاگرس واقع گرديده و فاقد ذخيره برف دائمي است. بخش مهمي از آب رودخانه هاي موجود آن نيز بر اثر گرماي زياد تبخير شده و پس از طي مسافتي كوتاه خشك مي شوند. تعداد ديگري از رودهاي اين منطقه نيز به علت عبور از نمكزارهاي ساحلي و يا دشتهاي گچي شور شده و به خليج فارس مي ريزند.


رودخانه ميناب 
 اين رود يكي از پر آب ترين رود هاي جنوبي ايران است و از دو رودخانه ديگر به نامهاي رودان و جغين تشكيل شده است. رودخانه رودان از بلنديهاي گلا شگرد واقع در غرب كهنوج و رودخانه جغين از ارتفاعات جنوب شهرستان كهنوج سر چشمه مي گيرد. اين دو رود خانه. در نزديكي روستاي بر جگان واقع در 25 كيلومتري شمال شرقي شهر ميناب به هم مي پيو ندند و رودخانه ميناب را به وجود مي آوردند. به علت شيريني آب اين رودخانه و امتيازات عمراني و اقتصادي ناشي از آن سد بزرگي نيز بر روي آن ساخته شده است. رودخانه ميناب كه از كناره شهر ميناب مي گذرد به چهره اين شهر كه در طرفين اين رود دامن گسترده است و با سر سبزي نخلستان هاي اطراف در آميخته جلو ه اي ويژه مي بخشد به طوري كه اين شهر را يكي از نقاط بسيار زيباي استان هرمزگان ساخته است سد ميناب در دو كيلومتري شرق ميناب بر روي اين رود احداث شده است. اين سد همراه با جزيره آن كه مخزن آب طبيعت سر سبز دره هاي اطراف است فضايي با ارزشهاي توريستي و بسيار ديدني آورده است.


رودخانه كل ( شور) 
 آغاز اين رود با نام آب شور از كو ههاي شمالي بخش سعادت آباد سر چشمه مي گيرد و به سمت جنوب جريان مي يا بد سپس با در يافت آب شاخه هاي ديگر در حدود 70 كيلومتري غرب بندر عباس با نام رودخانه كل به خليج فارس مي ريزد. شاخه هاي اين رودخانه عبارتند از رودشور، رود كريم آباد، رود رسول، كشك رود، عكس رستم و رود بان. اين رود به واسطه عبور از تشكيلات نمكي دوره ميوسن شور و غير قابل استفاده است. به طوري كه در طول مسير چند صد كيلومتري آن، آبادي و روستاي به وجود نيامده است.


رودخانه مهران 
 اين رود كه پر آب ترين و بزرگترين رودخانه شهرستان بندر لنگه است. از جنوب كو ه هاي هفتچن در 15 كيلومتري شمال بندر علويه سر چشمه مي گيرد. جريان اين رودخانه در امتداد غربي _ شرقي است كه در شرق بندر لنگه در شن فرو مي رود و ناپديد مي شود اما بار ديگر بيرون آمده و در منطقه خواران به خليج فارس مي ريزد.

رودخانه شميل يا حسن لنگي 
 اين رودخانه با نام چيل و شقرود از كوههاي شمال شرقي بندر عباس سر چشمه مي گيرد و در مسير خود روستاي شميل را آبياري كرده و از شمال به جنوب جريان مي يابد. اين رود خانه پس از آبياري دشتهاي سر راه خود از نزديكي روستاي حسن لنگي مي گذرد و در حدود 60 كيلو متري شرق بندر عباس با نام حسن لنگي وارد خليج فارس مي شود. آب اين رودخانه نسبت به ساير رودها از كيفيت خوبي براي كشاورزي و آبياري برخوردار است. در نزديكي روستاي حسن لنگي زمينه هاي مناسبي جهت استفاده از زيبا هايي طبيعي براي علاقه مندان به طبيعت فراهم شده است. سيماي طبيعي روستاي حسن لنگي با معماري ويژه نواحي گرمسيري همراه با مناظر گياهان حارهاي زيبايي بس خيره كنندهاي در اطراف رود ايجاد كرده است.


رودخانه جلابي 
 اين رود از كوههاي شمالي بندرعباس سر چشمه مي گيرد و به طرف جنوب جريان مي يابد و پس از در يافت آب شعبات متعدد در حدود 40 كيلو متري شرق بندر عباس به خليج فارس مي ريزد.


رود خانه جگين 
 اين رود خانه از كوههاي بشا گرد سر چشمه مي گيرد و با پيو ستن چند رود خانه ديگر از جمله رود خانه انگهران به آن به درياي عمان مي ريزد. آب اين رود خانه شيرين است. در هنگام بارندگي يا رگبار هاي كوتاه مقدار قابل تو جهي از آب شيرين اين رود خانه به دريا سرازير مي شود.

آب معدني نيز از جمله پديده هاي جالب و جذابي است كه از نظر جهانگردي و پزشكي همواره مورد توجه قرار گرفته است. منابع آبهاي معدني هر كشور مي تواند منبع در آمد مهمي به ويژه از نظر جلب جهانگردان باشد. در استان هرمزگان به علت مو قعيت زمين شناسي ويژه منابع نسبتا غني از آبهاي معدني به وجود آمده است كه مهمترين آنها عبارتند از آبگر مهاي گنو، خورگو، خمير، چستانه و معدونيه. خواص آب چشمه هاي معدني استان هرمزگان به شرح زير طبقه بندي شده است.


آبهاي كلروره 
 اين نوع آبها اگر به صورت خارجي (حمام كردن) مصرف شوند در درمان بيماريهاي رماتيسم، لنفا تيسم، بيماريهاي زنانه و تورم موضعي موثرند. مصرف اين آب به صورت بخور، غرغره و شويه بيني در درمان بيماريهاي تنفسي موثر است. حمام كردن با اين آب، موجب گشادي رگ هاي خوني مي شود. اين نوع آبها اگر آشاميده مي شود صفرا آورند و ترشحات دهان و معده را افزايش مي دهند و حركات روده ها را نيز افزايش مي دهند و گاهي ملين هستند.


آبهاي گوگردي
 ورود گوگرد به دستگاه متابوليسم بدن با عث بروز فعل و انفعالات مختلف در اين دستگاه شده و در درمان بيماريهاي مختلف تنفسي، رماتيسم و بيماريهاي جلدي موثر واقع مي شود.


آبهاي كلروره سولفاته 
 اين نوع آبهاي خاصيت تسكين دهندگي ضد خارش ملين و صفرا آوررند. آبهاي كلروره سديك. مصرف خارجي اين آبها محرك قوا است و براي در مان برخي از بيماريهاي زنانه مورد استفاده قرار مي گيرد. خاصيت درماني با آب دريا: آب دريا داراي املاح فراوان است و در طول كيلو متر ها از سواحل استان هرمزگان به راحتي در اختيار قرار مي گيرد. اين آب داراي املاح فراوان كلر، سديم و املاح مختلف ديگر و همچنين گياهان و جانوران دريايي به خصوص جلبك و پلا نكتون مي باشد و اثرات بسيار مفيدي دارد آب تني در آب دريا باعث ابساط و تحريك دستگاه گوارش بالا رفتن تبادل تنفسي و سر انجام احساس آرامش مي باشد.

Share

 استان هرمزگان از نظر جغرافياي گياهي، در نواري از رويش هاي گرمسيري نيم كره شمالي قرار دارد. از ويژگي هاي آب و هوايي اين نوار رويشي كه در ايران از كرانه هاي استان هرمزگان و كرانه هاي درياي مكران(عمان) تا بندر گواتر در استان سيستان و بلوچستان ادامه دارد، بارش كم سالانه و تبخير چند برابر آن همراه با ديگر عوامل طبيعي است كه اين استان را نيز در بر گرفته و گوناگوني گونه هاي پوشش گياهي و كل رويش را در آن حساس و فقير ساخته است. به بيان ديگر پوشش گياهي هرمزگان، در پيوند با دگرگوني هاي به دست آمده از آب و هوا و جنس خاك، چهره گوناگوني به خود مي گيرد. از اين رو بيشتر گياهاني كه در منطقه مي رويند به ويژه گياهان كناره كرانه ها، بدون خزان هستند يا خزاني زودگذر دارند. بيشتر گياهان منطقه استپ از گونه هاي ويژه اي بوده كه در فصل گرم و خشك به حالت مرده يا نيم مرده در مي آيند و با دريافت نخستين باران جوانه زده به سرعت رشد مي كنند و سرسبزي ويژه اي به خود مي گيرند. گياهان استان هرمزگان را درختان گرمسيري كرانه اي كه تنومند و پايداراند، با كم آبي منطقه سازش داشته و داراي ريشه هاي بلندي هستند كه از هر سو در جست و جوي آب كشيده شده اند: تشكيل مي دهند. از اين درختان مي توان كهور، كرت، كنار گل ابريشم، گارم زنگي (لوز) و سمر را نام برد. گياهان شورپسند نيز از ديگر گياهان منطقه هرمزگان هستند كه در شوره زارها و شن زارها مي رويند كه به گياهان شورپسند معروف هستند. از اين گياهان مي توان گز و جر را نام برد كه براي ايجاد بادشكن و جنگل كاري و تثبيت شن هاي روان به كار مي روند. بعضي از گونه هاي آن، در نواحي كوير نيز ديده مي شوند. در كوهستان ها به دليل كاهش دما و بلندي كوه و دسترسي به رطوبت هوا، گوناگوني پوشش گياهي به اندازه اي است كه از دامنه تا ستيغ كوه، گونه هاي درختان گرمسيري، استپ بياباني، استپ كوهپايه اي و پوشش گياهي نواحي كوهستاني سردسير ديده مي شود. در كوه گنو، ‌نخست بوته هاي پراكنده اي وجود دارند كه با فاصله از يك ديگر رشد كرده اند و گونه هاي خانواده گندميان، گون، تك درختان مغير (مغيلان) در ميان آن ها پراكنده هستند. بالاتر از آن ها پوشش گياهي تغيير مي كند. در بلندي 1800 متري كوه گنو، بادام وحشي، ‌درخت چيره را تشكيل مي دهد، در حالي كه ديگر گونه هاي ياد شده هم چنان خودنمايي مي كنند. بالاتر از اين بلندي، در 2300 متري، جايي كه ستيغ چيره شده بر منطقه است، به دليل كاهش دما و دسترسي به رطوبت موجود در هوا، درختان سردسيري، چون كاج، سرو، زيتون وحشي، شمشاد وحشي و ... به گونه انبوه روييده اند. اين درختان در بعضي جاها به اندازه اي انبوه هستند كه گاهي آذرخش آن ها را در پهنه زيادي به آتش مي كشد از گياهان ديگر كوهستان هاي منطقه، از جمله كوه گنو كه بين ديگر گونه ها ديده مي شوند، گياهان دارويي است، كه براي بررسي و پژوهش بيش تر پيرامون آن ها، تا كنون بارها مورد بازديد كارشناسان ايراني و خارجي قرار گرفته و اداره محيط زيست هرمزگان نيز براي نگهداري و پاسداري از آنها، پوشش گياهي اين منطقه را در كنترل خود درآورده است. از نادر ترين پوشش هاي گياهي منطقه هرمزگان و جهان، جنگل هاي حرا است كه با شرايط ويژه اي در آب دريا رشد كرده، سپس گسترش يافته و جنگل هاي ابنوهي را به وجود مي آورند. درختچه حرا از ويژگي هاي اكوسيستم استان هرمزگان، به ويژه جزيره قشم است كه در نواحي پراكنده اي از تنگه هرموز به سوي خاور و اقيانوس هند، در كرانه هاي درياي مكران (درياي عمان) به ويژه در كرانه هاي بندر گواتر ديده مي شود. نام علمي حرا به نام دانشمند بزرگ ايراني ابوعلي سينا، نام گذاري شده است. درختان حرا آب شور دريا را شيرين ساخته و از آن تغذيه مي كنند.

Share
X