برای مشاهده مشخصات هر استان بر روی ناحیه مربوط به آن در نقشه کلیک کنید

معرفی وبلاگ
تـنـیـده یـاد تـو در تــار و پــودم مـیـهـن ای مـیـهــن/ بـود لـبـریـز از عـشـقـت وجـودم میهن ای میهن/... *ضمن تشکر از بازدید شما کاربر گرامی، امید است توانسته باشیم ذره ای از زیباییهای تمام نشدنی میهن عزیزمان ایران را در این وبلاگ نشان دهیم. راهنمایی های شما بزرگواران، چراغ هدایتگر ما خواهد بود.*
صفحه ها
دسته بندی موضوعی
آرشیو
لینک دوستان
سایت های منبع و مرتبط
لوگوها











كد لوگوي میهن ما

ابزارها و برنامه ها






Google

در وبلاگ میهن ما
در كل اينترنت

تماس با ما

آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 12374211
تعداد نوشته ها : 714
تعداد نظرات : 19

PageRank Checking Icon

آذربایجان شرقی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
آذربایجان غربی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اردبیل
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
اصفهان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
ایلام
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
بوشهر
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
تهران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
چهارمحال و بختیاری
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان جنوبی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان رضوی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خراسان شمالی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
خوزستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
زنجان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سمنان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
سیستان و بلوچستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
فارس
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قزوین
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
قم
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کردستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کرمانشاه
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
کهکیلویه و بویراحمد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گلستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
گیلان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
لرستان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مازندران
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
مرکزی
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
هرمزگان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
همدان
پخش زنده از وبلاگ میهن ما
یزد
پخش زنده از وبلاگ میهن ما

ابزار هدایت به بالای صفحه

اسلایدر


مترجم سایت


 آستانه امامزاده امير نظام الدين 
 اين امامزاده منسوب به امام محمد باقر(ع) و در ورودي شهر حاجي آباد در جوار مقبره امامزاده سيد محمد واقع شده است.
آستانه امامزاده سيد محمد 
 امامزاده سيد محمد، از نوادگان امام موسي بن جعفر(ع) است. بقعه اين امامزاده در ورودي شهر حاجي آباد قرار دارد. با توجه به همجواري با گلزار شهداء شهر يكي از مراكز مورد توجه مردم اين شهرستان است.
امامزاده سيد مظفر 
 اين آرامگاه از زيارتگاه هاي عمده بندر عباس واستان هرمزگان محسوب مي شود. امامزاده سيد مظفر از نوادگان امام موسي بن جعفر (ع) مي باشد كه از ساليان دور مورد توجه عموم مردم، خصوصاً مردم استان هرمزگان بوده و هر ساله پذيراي زائران بيشمار مشتاق خود مي باشد. آرامگاه با چهار مناره، اوج زيبايي را به نمايش گذاشته است. برخلاف ساير آرامگاه ها و زيارتگاه هاي كشور ؛ اين زيارتگاه فاقد آينه كاري بوده و تماماً با كاشي هاي زيبا منقوش شده است.

امامزاده شاه محمد تقي 
 امامزاده شاه محمد تقي بعد از اسلام جاده بندرعباس – سورو در محوطه پارك هتل هما واقع شده است.

امامزاده امير ديوان 
 امامزاده امير ديوان در ميناب است و مورد توجه بلوچي ها مي باشد.

Share

حمام گله داري 
 حمام گله داري تنها حمام باقيمانده قديمي شهر بندرعباس است كه در محله اوزي‌ها قرار دارد و احداث آن دراواخر قرن سيزدهم هجري قمري صورت گرفته است. در حال حاضر به عنوان موزه مردم شناسي استان هرمزگان مورد بهره برداري مي باشد. در حاشيه خليج فارس و در بلوار ساحلي شهر بر روي بستري رسي كه قابليت نفوذپذيري آن به دليل اشباع شدن از آب دريا بسيار زياد است، يكي از حمام هاي قديمي به جا مانده شهر بندرعباس بنا شده است  اين بنا كه احتمالاً به دوره صفوي مربوط است در دوره قاجار( اواخر قرن 3 ه . ق) به وسيله حاج شيخ احمد گله داري به مسجد گله داري وقف شده است. بناي حمام به شكل مستطيل و سقف آن شامل چند گنبد كوچك و بزرگ است. حمام گله داري دو دوره مرمت را در سي سال گذشته پشت سر گذاشته است. در گذشته مردم از آن به عنوان حمام عمومي استفاده مي كردند. مصالح بكار رفته، از آنجا كه اين ناحيه داراي رطوبت بالايي است در اين بنا بيشتر از سنگ‌هاي دريايي - اسفنجي و ساروج محلي و گچ دستكوب استفاده شده ‌است. فضاي معماري حمام گله داري مانند ساير حمام‌هاي ديگر نواحي كوير مركزي داراي فضاهاي بينه، سر بينه، گرمخانه و خزينه ‌است. بنا داراي پنج گنبد بزرگ و كوچك است. در ورودي حمام گله داري راهرو هشتي كوچك قرار دارد تا دما و رطوبت، فضاي داخلي تنظيم شود. فضاي بينه به شكل هشت گوش ساخته شده و در اطراف آن چهار صفه يا سكوي نشيمن و رختكن ديده مي‌شود. سيستم گرمادهي حمام شامل انبار سوخت، آتشدان، ديگ، دودكشها و گودال جمع آوري خاكستراست. فضاي گرم كننده حمام كه به علت نگهداري گرما در عمق زمين قرار گرفته‌است، آب مصرفي حمام از چاهي به عمق ده متر كه هنوز پابرجاست، تامين شده‌ است. در وسط سقف حمام روزنه‌هايي به عنوان نورگير در هر يك از فضاها وجود دارد كه عمل نورگيري و تهويه در حمام توسط همين روزنه‌ها صورت مي‌گرفت. بدين ترتيب كه با بازو بسته كرودن در فصولي ازسال دما و رطوبت داخل حمام را تنظيم مي كردند. اين اثرتاريخي به شماره ۲۰۰۳ درفهرست آثار ملي، در سال ۱۳۷۴ خورشيدي به ثبت رسيده‌است.

Share

تپه كولغان قشم 
 بالاي يكي از تپه هاي كولغان، آثار معماري و آبراهها ( كانالهاي) سالمي باديوارهاي سنگي به طول بيش از صد مترباقي مانده است كه نوعاً جالب توجه هستند. در قسمت ديگري از قبرستان منظمي با قبرهايي در دو رديف و با فاصله دو متر از يكديگر وجود دارد. نشانه هاي باقي مانده از اتاقك هاي مجاور تپه گوياي آن است كه اين محل احتمالاً بازاري بوده كه رونق بسيار داشته است. در كنار اين ويرانه ها سه حوض حفر شده در داخل سنگ وجود دارد كه بزرگ ترين آنها 12 متر طول و چهار متر عرض دارد. درخت كنار تنومند و زيبايي نيز در جوار آن قرار دارد. تپه هاي كولغان مشرف بر دريا و سد خاكي ( بالاتل) هستند و از زيبايي و چشم انداز بسيار جالبي برخوردارند. عده اي معتقدند كه اين مكان نيايشگاه ناهيد بوده است.


شهر تاريخي حريره 
 گستره پستي و بلندي ها و خرابه‌هاي شهر قديمي حريره حدود 120 هكتار وسعت دارد. اين وسعت بازگو كننده اين مطلب است كه روزگاري شهري بزرگ و آباد در اين منطقه وجود داشته و جمعيت كثيري را در خود جاي مي داده است. آن چه امروز از اين شهر بر جاي مانده حجمي از معماري شهري است. بندر شهر تاريخي حريره يك شهر يك پارچه و متمركز با معماري برون گرا بوده و از معماري دفاعي و درون گراي ديگر شهرهاي تاريخي ايران در آن نشاني نيست. انتخاب اين بخش از جزيره براي ايجاد شهر حريره طبيعي ترين و معقول ترين انتخاب بوده است چرا كه ساحل صخره‌اي مرتفع آن از سطح دريا تقريباً 10 متر بلندتر است و وجود سه خليج و دماغه كه نقش بندرگاه طبيعي را دارد و نيز درياي نسبتاً آرام تر از ديگر كرانه‌ها و سواحل جزيره خود عامل شكل گيري شهر در ساحل شمالي شده است.


شهر زيرزميني 
 قنات كيش بيش از 2500 سال قدمت دارد و آب شيرين قابل شرب ساكنان جزيره را تأمين مي كرده ولي اكنون به يك شهر زيرزميني شگفت انگيز بدل شده كه بيش از 10000 متر مربع وسعت دارد. شهر زير زميني كاريز در فاز يك خود به قسمت هاي مختلف از جمله غرفه هاي صنايع دستي ايران و جهان، رستوران سنتي و جديد، موزه سالن آمفي تئاتر سالن كنفرانس، گالري هاي هنري تقسيم و قابل بهره برداري خواهد بود. شهر كاريز در عمق 16 متري زير زمين قرار دارد. سقف آن هشت متر ارتفاع و بيشتر سقف آن مملو از سنگواره، صدف و مرجان هايي است كه با نظر كارشناسي 270 تا 570 ميليون سال قدمت دارد.


شهر قديـمي خــربز 
 اخيراً هنگام حفاري هاي باستان شناسي در جزيره قشم آثار يك شهر قديمي كشف شد. اين شهر كه تا قرن چهارم هجري قمري شهري آباد بوده است، به دوره ساسانيان مربوط است. در حفاري هاي انجام شده، سفالينه ها و آثار بسياري از محل به دست آمده است. طول تقريبي شهر خربز هفت كيلو متر است و از منابع آب شيرين برخوردار است.


اسكله باستاني بندر لافت 
 در بندر لافت، آثار اسكله اي وجود دارد كه به دوران مادها، هخامنشيان و ساسانيان مربوط است. طول اين اسكله 130 متر و ضخامت اصلي كف آن هفت متر و ديوارهاي روي اسكله سه متر مي باشد كه با سنگهاي لبه دار ساخته شده است.


شهر باستاني كنگ 
 در تپه هاي اطراف بندرلنگه آثار باقي مانده از يك شهر مربوط به سه هزار سال پيش پا برجاست. شهر به احتمال زياد در اثر آتش سوزي و يا زلزله در زير خاك مدفون شده است. از پيشينه اين شهر اطلاعي دقيقي به دست نيامده است.


محله باستاني سورو 
 محله سورو در غرب شهر بندرعباس قرار دارد. از اين محله سكه هاي متعددي مربوط به دوران مختلف به ويژه دوران ساساني صفويه و قاجاريه به دست آمده است كه اكنون در موزه بندرعباس نگهداري مي شود. از سكه هاي مشكوفه چنين بر مي آيد كه ملوك هرمز صاحب ضرابخانه بوده اند و به غير از مسكوكات مس و نقره، مسكوكات طلا هم ضرب مي كرده اند. درسال 1925، تعداد 64 سكه طلا ضرب ملو ك هرمز و جرون در قريه گودو كشف شده است.

Share

 آب انبار شيرين و فرهاد

Share

غارهاي خَربَس 
 در فاصله 11 كيلومتري شهر قشم بر سينة كوهي مشرف به دريا، معماري صخره اي به نام غارهاي خربس وجود دارد كه از غارهاي دريايي است و بر اثر گرداب و تخليه ماسه ها از حفره سنگ ها به وجود آمده است. عمر اين غارها به دوره مادها مي رسد. اين غار داراي تالاري است كه محل به جا آوردن مراسم مذهبي ويژه اي براي بزرگداشت در گذشتگان و احتمالاً مركز پرستش ايزد مهر يا ميترا بوده است.

غار نمكدان 
 اين غار با طول 6850 متر بزرگ ترين غار نمكي جهان مي باشد. بخشي از كوه هاي جزيره قشم به دليل انباشتگي و رسوب نمك موجود در آب دريا در گسل هاي عميق تبديل به كوه ها و غارهاي نمكي شده است كه كوه نمكدان در غرب جزيره نيز از اين دسته مي باشد.

Share

بقعه شيخ برخ الاسود 
 اين بقعه در حدود سال 244 ه.ق در قريه گوشه قشم ساخت شده است.
بقعه خضر 
 بقعه خضر در كنار جاده بندر عباس واقع شده است.

بقعه الياس 
 بقعه الياس يكي از بقعه هايي است كه همواره مورد احترام مردم منطقه است.
نيايشگاه ميترا 
 در 15 كيلومتري شهر قشم، در مسير راهي كه به منطقه باستاني جزيره يا خربس و سپس به بندر سوزا منتهي مي شود، يك رشته كوه طولاني وجود دارد كه در دل آن معماري صخره اي شگفتي قرار دارد. ورود به اين فضاي صخره اي از طريق روزنه هاي غار مانندي ممكن است كه تعداد آنها به نه روزن در سه رديف مي رسد. در رديف بالا شش، در حاشيه وسط دو و در پايين يك روزن تعبيه شده است. درپشت روزنه ها، تالاري به مساحت 25 متر مربع و با ارتفاع 2/70 متر در دل صخره و سنگ حفر شده است. سقف تالار مسطح است. اين تالار محل به جاي آوردن مراسم مذهبي ويژه اي براي بزرگداشت در گذشتگان و به احتمال بسيار قوي مركز پرستش (ايزدمهر) يا (ميترا) بوده است. بررسي اجمالي و جزئيات داخلي آن، نشانگر احداث در دوره مادها است. اين مجموعه، از نظر نما سازي، با معبد يا آرامگاه صخره اي (كلات خورموج) در دامنه كوه مند بوشهر شباهت بسيار دارد. هم جواري اين محل با شهر باستاني خربز نشان مي دهد، در دوره مادها يك تمدن بزرگ پيشرفته در جزيره قشم وجود داشته است.

Share

سنگ نوشته هاي بادافشان 
 در منطقه اي به همين نام در فاصله 25 كيلومتري شمال رودان، روي سنگ هاي ستبر كلماتي به خط ميخي و نقاشي هايي بديع وجود دارد كه قدمت آنها به دوران ايلامي و آشوري مي رسد.

Share

موزه بزرگ بندر عباس 
 موزه بزرگ استان يكي از نقاط ديدني استان هرمزگان واقع در شهر بندرعباس در بخش مركزي شهرستان بندر عباس در استان هرمزگان در جنوب ايران واقع شده ‌است. اين موزه با مساحتي بالغ بر ۲۰۰۰ متر مربع در سه طبقه احداث گرديده و داراي چهار گالري شامل مكتب، خانه و سكونت، بازار و كسب، زراعت و حياط مي‌باشد. اين موزه توسط سازمان ميراث فرهنگي هرمزگان راه اندازي شده و شامل كليه لوازم و صنايع دستي مي‌باشد. در اين موزه انواع وسايل پخت و پز آب كشي و نگهداري آب، پوشاك محلي، نسخ خطي، سكه‌هاي قديمي و غيره نگهداري مي‌شود.
موزه مردم شناسي
موزه مردم شناسي جناح از توابع بخش جناح شهرستان بستك و از نقاط ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است. اين موزه توسط سازمان ميراث فرهنگي بخش جناح راه اندازي شده ‌است. موزه داراي شش گالري با احجام مختلف است. در اين موزه انواع وسايل پخت و پز آب كشي و نگهداري آب، پوشاك محلي، صنايع دستي، نسخ خطي، سكه‌هاي قديمي و وسايل كشاورزي سنتي، دست نوشته‌ها، نگهداري مي‌شود. اين موزه در جناح (شهر) در شهرستان بستك هرمزگان واقع مي‌باشد. موزه مذكور صرفاً با تلاش شخصي فرهنگ دوست به نام عبدالرحمن عبدالهي و به همت شوراي اسلامي وقت شهر جناح در خانه كهن شيخ محمد نورخان راه اندازي و در شمار موزه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي كشور به ثبت رسيده‌ است.
ساير موزه ها 
 از ديگر موزه هاي موجود در اين استان مي توان به موزه گنجينه آب بندرعباس واقع در بلوار امام خميني و موزه مردم شناسي بندرعباس در محله اوزي ها اشاره كرد.

Share

 باغ پرندگان
 باغ هاي انبه

Share

بخش عمده اي از استان هرمزگان را مناطق كوهستاني در بر گرفته است. اين ارتفاعات نقش عمده اي در بارش هاي جوي استان ايفا مي كنند. از طرف ديگر برخي از اين ارتفاعات به لحاظ ارتفاع و موقعيت طبيعي خود زمينه مناسبي جهت ورزش هاي كوهستاني فراهم آورده اند.

كوه شو ( شب )
اين كوه در 101 كيلومتري شمال شرقي بندرلنگه واقع شده است و 3681 متر از سطح دريا ارتفاع دارد و يكي از بلند ترين كوههاي جنوب ايران محسوب مي شود. رودخانه شور از دامنه شمالي اين كوه به طرف شرق جاري است.
كوه گنو 
 كوه گنو با 2347 متر ارتفاع و 29 كيلومتري شمال غربي بندرعباس بين كوهستانهاي فين، سياهو و ايسين واقع شده است. اين كوه در مقايسه با آب. هواي گرم بندرعباس، آب و هواي نسبتاً معتدل دارد و به همين مناسبت نيز از اهميت زيست محيطي و تفرجگاهي برخوردار است.

كوه بشاگرد 
 رشته كوه بشاگرد در شهرستان جاسك به شكل عدد 8 قرار گرفته و دو رشته كوه نسبتاً متمايز را به نامهاي رشته كوه بشاگرد شرقي و رشته كوه بشاگرد غربي پديد آورده است بلند ترين قله آن به نام " كوه مهر " در دهستان بشاگرد غربي شهرستان جاسك با ارتفاع 2046 متر قرار گرفته است.

كوه فارغان 
 يكي از مناطق خوش آب و هواي شهرستان حاجي آباد، بخش فارغان و كوه هاي هماگ، زردكوه، فارغان، كوشا و كافري است. اين منطقه كوهستاني از طبيعت بكر و زيبايي بهره مند است و انواع پرندگان و حيوانات در آن يافت مي شود.

كوه گوري 
 يكي از نقاط سرسبز و زيباي شهرستان بندرخمير، دامنه و ارتفاعات كوه گوري در شمال شهر خمير است كه با وجود صعب العبور بودن، علاقمندان و بازديدكنندگان بسياري دارد.
كوه شب 
 كوه شب نيز با ارتفاع 2681 متر از سطح دريا از كوه¬هاي مهم استان است كه در محدودة اين شهرستان قرار دارد.
 تُم مارو(تپه خيرآباد)
در نزديكي قلعه كميز، تپه اي به نام تُم مارو وجود دارد كه در گذشته محل دفن مردگان و اشياي گران قيمت بوده است. گفته مي شود در نام اين تپه از مار استفاده شده تا مردم جرأت نزديك شدن به آنجا را نداشته باشند.

كوه زندان 
 مكان بسيار صعب العبوري است كه گويا در قديم مخصوص زندانيان سياسي بوده است. براي رسيدن به آن بايد از راه هاي باريك بدنه كوه رد شد. مسير عبور از تونل باريك و تاريكي كه به صورت هلالي در بدنه كوه حفر شده به گونه اي است كه با اندك غفلتي امكان سقوط به اعماق دره وجود دارد. بعد از اين تونل، شكاف غار قرار دارد كه پس از عبور از آنجا مي توان وارد قلعه شد. 12 اتاق در بدنه كوه زندان حفر شده است.
ساير كوه ها 
 از جمله كوههاي استان هرمزگان مي توان به پشت كوه به ارتفاع 2645 متر در شمال شرق بندرعباس، سياه با ارتفاع 2216 متر در شمال غربي شهرستان بندرلنگه، بناب، مهرگان، بندهوشدان، سرملا، سيبا و ... اشاره كرد.

Share

 استان هرمزگان در منتهي اليه جنوب غربي كوههاي زاگرس واقع گرديده و فاقد ذخيره برف دائمي است. بخش مهمي از آب رودخانه هاي موجود آن نيز بر اثر گرماي زياد تبخير شده و پس از طي مسافتي كوتاه خشك مي شوند. تعداد ديگري از رودهاي اين منطقه نيز به علت عبور از نمكزارهاي ساحلي و يا دشتهاي گچي شور شده و به خليج فارس مي ريزند.


رودخانه ميناب 
 اين رود يكي از پر آب ترين رود هاي جنوبي ايران است و از دو رودخانه ديگر به نامهاي رودان و جغين تشكيل شده است. رودخانه رودان از بلنديهاي گلا شگرد واقع در غرب كهنوج و رودخانه جغين از ارتفاعات جنوب شهرستان كهنوج سر چشمه مي گيرد. اين دو رود خانه. در نزديكي روستاي بر جگان واقع در 25 كيلومتري شمال شرقي شهر ميناب به هم مي پيو ندند و رودخانه ميناب را به وجود مي آوردند. به علت شيريني آب اين رودخانه و امتيازات عمراني و اقتصادي ناشي از آن سد بزرگي نيز بر روي آن ساخته شده است. رودخانه ميناب كه از كناره شهر ميناب مي گذرد به چهره اين شهر كه در طرفين اين رود دامن گسترده است و با سر سبزي نخلستان هاي اطراف در آميخته جلو ه اي ويژه مي بخشد به طوري كه اين شهر را يكي از نقاط بسيار زيباي استان هرمزگان ساخته است سد ميناب در دو كيلومتري شرق ميناب بر روي اين رود احداث شده است. اين سد همراه با جزيره آن كه مخزن آب طبيعت سر سبز دره هاي اطراف است فضايي با ارزشهاي توريستي و بسيار ديدني آورده است.


رودخانه كل ( شور) 
 آغاز اين رود با نام آب شور از كو ههاي شمالي بخش سعادت آباد سر چشمه مي گيرد و به سمت جنوب جريان مي يا بد سپس با در يافت آب شاخه هاي ديگر در حدود 70 كيلومتري غرب بندر عباس با نام رودخانه كل به خليج فارس مي ريزد. شاخه هاي اين رودخانه عبارتند از رودشور، رود كريم آباد، رود رسول، كشك رود، عكس رستم و رود بان. اين رود به واسطه عبور از تشكيلات نمكي دوره ميوسن شور و غير قابل استفاده است. به طوري كه در طول مسير چند صد كيلومتري آن، آبادي و روستاي به وجود نيامده است.


رودخانه مهران 
 اين رود كه پر آب ترين و بزرگترين رودخانه شهرستان بندر لنگه است. از جنوب كو ه هاي هفتچن در 15 كيلومتري شمال بندر علويه سر چشمه مي گيرد. جريان اين رودخانه در امتداد غربي _ شرقي است كه در شرق بندر لنگه در شن فرو مي رود و ناپديد مي شود اما بار ديگر بيرون آمده و در منطقه خواران به خليج فارس مي ريزد.

رودخانه شميل يا حسن لنگي 
 اين رودخانه با نام چيل و شقرود از كوههاي شمال شرقي بندر عباس سر چشمه مي گيرد و در مسير خود روستاي شميل را آبياري كرده و از شمال به جنوب جريان مي يابد. اين رود خانه پس از آبياري دشتهاي سر راه خود از نزديكي روستاي حسن لنگي مي گذرد و در حدود 60 كيلو متري شرق بندر عباس با نام حسن لنگي وارد خليج فارس مي شود. آب اين رودخانه نسبت به ساير رودها از كيفيت خوبي براي كشاورزي و آبياري برخوردار است. در نزديكي روستاي حسن لنگي زمينه هاي مناسبي جهت استفاده از زيبا هايي طبيعي براي علاقه مندان به طبيعت فراهم شده است. سيماي طبيعي روستاي حسن لنگي با معماري ويژه نواحي گرمسيري همراه با مناظر گياهان حارهاي زيبايي بس خيره كنندهاي در اطراف رود ايجاد كرده است.


رودخانه جلابي 
 اين رود از كوههاي شمالي بندرعباس سر چشمه مي گيرد و به طرف جنوب جريان مي يابد و پس از در يافت آب شعبات متعدد در حدود 40 كيلو متري شرق بندر عباس به خليج فارس مي ريزد.


رود خانه جگين 
 اين رود خانه از كوههاي بشا گرد سر چشمه مي گيرد و با پيو ستن چند رود خانه ديگر از جمله رود خانه انگهران به آن به درياي عمان مي ريزد. آب اين رود خانه شيرين است. در هنگام بارندگي يا رگبار هاي كوتاه مقدار قابل تو جهي از آب شيرين اين رود خانه به دريا سرازير مي شود.

آب معدني نيز از جمله پديده هاي جالب و جذابي است كه از نظر جهانگردي و پزشكي همواره مورد توجه قرار گرفته است. منابع آبهاي معدني هر كشور مي تواند منبع در آمد مهمي به ويژه از نظر جلب جهانگردان باشد. در استان هرمزگان به علت مو قعيت زمين شناسي ويژه منابع نسبتا غني از آبهاي معدني به وجود آمده است كه مهمترين آنها عبارتند از آبگر مهاي گنو، خورگو، خمير، چستانه و معدونيه. خواص آب چشمه هاي معدني استان هرمزگان به شرح زير طبقه بندي شده است.


آبهاي كلروره 
 اين نوع آبها اگر به صورت خارجي (حمام كردن) مصرف شوند در درمان بيماريهاي رماتيسم، لنفا تيسم، بيماريهاي زنانه و تورم موضعي موثرند. مصرف اين آب به صورت بخور، غرغره و شويه بيني در درمان بيماريهاي تنفسي موثر است. حمام كردن با اين آب، موجب گشادي رگ هاي خوني مي شود. اين نوع آبها اگر آشاميده مي شود صفرا آورند و ترشحات دهان و معده را افزايش مي دهند و حركات روده ها را نيز افزايش مي دهند و گاهي ملين هستند.


آبهاي گوگردي
 ورود گوگرد به دستگاه متابوليسم بدن با عث بروز فعل و انفعالات مختلف در اين دستگاه شده و در درمان بيماريهاي مختلف تنفسي، رماتيسم و بيماريهاي جلدي موثر واقع مي شود.


آبهاي كلروره سولفاته 
 اين نوع آبهاي خاصيت تسكين دهندگي ضد خارش ملين و صفرا آوررند. آبهاي كلروره سديك. مصرف خارجي اين آبها محرك قوا است و براي در مان برخي از بيماريهاي زنانه مورد استفاده قرار مي گيرد. خاصيت درماني با آب دريا: آب دريا داراي املاح فراوان است و در طول كيلو متر ها از سواحل استان هرمزگان به راحتي در اختيار قرار مي گيرد. اين آب داراي املاح فراوان كلر، سديم و املاح مختلف ديگر و همچنين گياهان و جانوران دريايي به خصوص جلبك و پلا نكتون مي باشد و اثرات بسيار مفيدي دارد آب تني در آب دريا باعث ابساط و تحريك دستگاه گوارش بالا رفتن تبادل تنفسي و سر انجام احساس آرامش مي باشد.

Share
X